კოჭას ნაყენი პირიდან უსიამოვნო სუნს სპობს - მკურნალი.გე

რუბრიკები

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ნოემბერი 2020

კითხვა-პასუხი

კოჭას ნაყენი პირიდან უსიამოვნო სუნს სპობს

კოჭას ნაყენი პირიდან უსიამოვნო სუნს სპობს
ამ თვალსაზრისით მთელ სამუშაოს ასრულებს გინგეროლი-ნაერთი, რომელიც კოჭას დამახასიათებელ, სასიამოვნო გემოს აძლევს. პირის ღრუში ის 16-ჯერ ზრდის ენზიმის, სულფიდრილოქსიდაზა 1 დონეს.

როგორც ცნობილია, საკვების ნაერთები, რომლებიც შეიცავს გოგირდს, იწვევს უსიამოვნო სუნს. ეს ენზიმი კი შლის იმ ნივთიერებებს, რომელთაც პირის ღრუში ცუდი სუნის გამოწვევა შეუძლიათ. მიუნხენის ტექნიკური უნივერსიტეტის მეცნიერების აზრით, კოჭას ნაერთები შეიძლება თამამად დაემატოს კბილის პასტებსა და პირის ღრუს სავლებს.

ექსპერიმენტში მონაწილე მოხალისეებს დასაწყისში სთხოვეს მძაფრი გემოს და სუნის მქონე პროდუქტის მიღება, ხოლო შემდეგ შესთავაზეს კოჭას ნაერთების შემცველი ხსნარით პირის ღრუს
გამოვლება. გინგეროლმა სწრაფად გააქრო უსიამოვნო სუნი, რაც თავად მონაწილეებმაც აღნიშნეს.

ლალი ჩხიკვაძე


გააკეთეთ კომენტარი
კომენტარი არ გაკეთებულა
რეკომენდებული კლინიკები
მსგავსი სიახლეები
პირის ღრუს დაავადებები - კარიესი, ღრძილების დაავადებები, პირის ღრუს სიმსივნეები - დედამიწის მოსახლეობის თითქმის 50% აღენიშნება
06-09-2019
საიდუმლოს არ წარმოადგენს, რომ მოწევა კლავს და არა მხოლოდ თავად მწეველებს, არამედ მათ ირგვლივ მყოფ ხალხსაც.
25-03-2019
20 მარტი ჯანმრთელი პირის ღრუს მსოფლიო დღეა. როგორ უნდა დავიცვათ პირის ღრუს ჰიგიენა
20-03-2019
დიეტოლოგია
ნიგოზი გულისთვის განსაკუთრებულად სასარგებლო პროდუქტადაა აღიარებული.
ღვიძლი ის ორგანოა, რომელიც მრავალ, მნიშვნელოვან ფუნქციას ასრულებს. ამიტომ მის დასაცავად ყველაფერი უნდა გავაკეთოთ.
კატეგორიის სხვა სტატიები
ამერიკის ქიმიის ასოციაციის სპეციალისტებმა აღმოაჩინეს მეთოდი, რომლის საშუალებითაც
კბილის მინანქარს ფოროვანი სტრუქტურა აქვს. ამიტომაც, მასზე ადვილად ვითარდება ლაქები და ნადები.
ღრძილების ანთებისა (გინგივიტის) და ტკივილის ყველაზე ხშირი მიზეზი ინფექციაა.
ზამთარში რაციონში მცირდება ვიტამინებით, მინერალებით, მიკრო- და მაკროელემენტებით მდიდარი პროდუქტების მოცულობა.
ღრძილების ანთებისა (გინგივიტის) და ტკივილის ყველაზე ხშირი მიზეზი ინფექციაა. ამ უკანასკნელს, ჩვეულებრივ, პათოგენური მიკროორგანიზმები იწვევს, ის გამომწვევები, რომლებიც
სიმსუქნე თითქმის ორჯერ ზრდის მძიმე ფორმის კარიესის განვითარების ალბათობას. ტკბილი და მაღალი მჟავიანობის სასმელები კი ჭარბწონიანი
შაქარი და ცხიმები წარმოადგენს ძირითად საწვავს, რომელიც კვებავს სხეულის თითოეულ უჯრედს.
როგორც ოქსფორდის უნივერსიტეტის კვლევამ აჩვენა, თაფლი, ტრადიციულ პრეპარატებზე
პირველი კლასი და სასკოლო ადაპტაცია - სასკოლო ადაპტაციის გასავლელად მშობლებს რჩევებს აძლევს
ადამიანის ხერხემალს ყოველდღიურად დიდი დატვირთვა ადგება, შესაბამისად,
+
გახდი რეკომენდებული ექიმი
თუ გსურთ ერთის გარდა რამოდენიმე კლინიკის მითითება დააწექით ღილაკს.
მკურნალის რედაქცია დაგიკავშირდებათ ტექნიკური დეტალების შესათანხმებლად
+
გახდი რეკომენდებული კლინიკა
თუ გსურთ ერთის გარდა რამოდენიმე კლინიკის მითითება დააწექით ღილაკს.
მკურნალის რედაქცია დაგიკავშირდებათ ტექნიკური დეტალების შესათანხმებლად
+
შეტყობინება წარმატებით გაიგზავნა !
მკურნალის რედაქცია დაგიკავშირდებათ ტექნიკური დეტალების შესათანხმებლად