/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რჩევები

როგორ მოვხარშოთ ფანტია ბრინჯი

როგორ მოვხარშოთ ფანტია ბრინჯი
თუ გინდათ, რომ მოხარშვის შემდეგ ფანტია ბრინჯი მიიღოთ, ქვაბში ჩაყრილ ბრინჯს იმდენი წყალი უნდა დაასხათ, რომ ის მხოლოდ 2,5 სმ-ით აღემატებოდეს ბრინჯის ფენას

(ბევრი წყალი არ არის სასურველი). წყალმა 5 წუთს უნდა იდუღოს, ამის შემდეგ ცეცხლის ალს უნდა დაუკლოთ, ქვაბს თავსახური დააფაროთ და ყოველგვარი მორევის გარეშე, ორთქლზე დაასრულოთ ბრინჯის ხარშვა.

მეცნიერული ახსნა _ სახამებელი, მაკარონის ნაწარმის მსგავსად, ბრინჯის მთავარი კომპონენტია. თუმცა მაკარონისგან განსხვავებით ბრინჯი მცირე მოცულობის წყალში უნდა მოხარშოთ. სითხე, რომელიც ბრინჯში არსებულმა სახამებელმა უნდა შეიწოვოს, მხოლოდ ბრინჯის გაჯირჯვებისათვის უნდა იყოს საკმარისი, ასეთ შემთხვევაში მარცვლები არ აიზილება, სისველეს მოკლებული არ შეწებდება და ბრინჯი ფაფისებურის ნაცვლად, ფანტია დარჩება. გახსოვდეთ, მაკარონის ნაწარმს ზოგჯერ ოდნავ მოუხარშავს ანუ "ალ დენტე" - შეგნებულად ტოვებენ, ამიტომაც ეს ნაწარმი მოხარშვისას წყლის ზუსტი მოცულობით შერჩევას არ მოითხოვს. რაც შეეხება ბრინჯს, მისი წყალში ხარშვისას, სითბოს გადაცემა წყლის მოლეკულათა გადაადგილებით კონვექციის საშუალებით ხდება. წყლის შეწოვის შემთხვევაში, გარკვეულწილად იქმნება საშიშროება ქვაბის ძირიდან ბრინჯზე სითბოს პირდაპირი გადაცემისა. ამიტომაც რეკომენდებულია ხუთწუთიანი დუღილის შემდეგ ცეცხლის ალის მინიმუმამდე შემცირება და ხარშვის პროცესის ორთქლზე დასრულება. ხუფის დაფარება კი ამ დროს ქვაბის შიგნით ჰაერის მოძრაობას უზრუნველყოფს, ჰაერი ამ დროს გარეთ ვერ გამოდის, ზედა ფენაში ცივდება და ქვედა ფენებისაკენ ეშვება. ყოველივე ეს ბრინჯს ფანტიობას უნარჩუნებს.

ავტორი თინათინ გოცაძე

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

იხილეთ აგრეთვე მაკარონი ხარშვისას რომ არ აიზილოს

ხარშვისას კვერცხი რომ არ გაგისკდეთ

შეკითხვა ექიმს
<p>-გამარჯობა. იქნებ მირჩიოთ, რომელი პროფილის ექიმს მივმართო. პერიოდულად, ასეთი სიმპტომები მაქვს- ჯერ მეწყება თვალების წვა. შუილი ყურებში. მერე 37-მდე ტემპეტატურის მატება. სისუსტე. სახსრების და კუნთების ტკივილი. და მსუბუქი კუჭის აშლა. ადრე, მაქსიმუმ წელიწადში ერთხელ თუ მქონდა ხოლმე ეს პერიოდები. კოვიდის შემდეგ უფრო ხშირად, და უფრო მძაფრად. აი თითქოს გრიპი მეწყება, დაახლოებით ასეთი მდგომარეობა. იქნებ რამე მირჩიოთ. მადლობა წინასწარ.</p>

რატომ გვეცრემლება თვალები ხახვის დაჭრისას

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

როგორ მოვხარშოთ ფანტია ბრინჯი - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

როგორ მოვხარშოთ ფანტია ბრინჯი

(ბევრი წყალი არ არის სასურველი). წყალმა 5 წუთს უნდა იდუღოს, ამის შემდეგ ცეცხლის ალს უნდა დაუკლოთ, ქვაბს თავსახური დააფაროთ და ყოველგვარი მორევის გარეშე, ორთქლზე დაასრულოთ ბრინჯის ხარშვა.

მეცნიერული ახსნა _ სახამებელი, მაკარონის ნაწარმის მსგავსად, ბრინჯის მთავარი კომპონენტია. თუმცა მაკარონისგან განსხვავებით ბრინჯი მცირე მოცულობის წყალში უნდა მოხარშოთ. სითხე, რომელიც ბრინჯში არსებულმა სახამებელმა უნდა შეიწოვოს, მხოლოდ ბრინჯის გაჯირჯვებისათვის უნდა იყოს საკმარისი, ასეთ შემთხვევაში მარცვლები არ აიზილება, სისველეს მოკლებული არ შეწებდება და ბრინჯი ფაფისებურის ნაცვლად, ფანტია დარჩება. გახსოვდეთ, მაკარონის ნაწარმს ზოგჯერ ოდნავ მოუხარშავს ანუ "ალ დენტე" - შეგნებულად ტოვებენ, ამიტომაც ეს ნაწარმი მოხარშვისას წყლის ზუსტი მოცულობით შერჩევას არ მოითხოვს. რაც შეეხება ბრინჯს, მისი წყალში ხარშვისას, სითბოს გადაცემა წყლის მოლეკულათა გადაადგილებით კონვექციის საშუალებით ხდება. წყლის შეწოვის შემთხვევაში, გარკვეულწილად იქმნება საშიშროება ქვაბის ძირიდან ბრინჯზე სითბოს პირდაპირი გადაცემისა. ამიტომაც რეკომენდებულია ხუთწუთიანი დუღილის შემდეგ ცეცხლის ალის მინიმუმამდე შემცირება და ხარშვის პროცესის ორთქლზე დასრულება. ხუფის დაფარება კი ამ დროს ქვაბის შიგნით ჰაერის მოძრაობას უზრუნველყოფს, ჰაერი ამ დროს გარეთ ვერ გამოდის, ზედა ფენაში ცივდება და ქვედა ფენებისაკენ ეშვება. ყოველივე ეს ბრინჯს ფანტიობას უნარჩუნებს.

ავტორი თინათინ გოცაძე

იხილეთ აგრეთვე მაკარონი ხარშვისას რომ არ აიზილოს

ხარშვისას კვერცხი რომ არ გაგისკდეთ

რატომ გვეცრემლება თვალები ხახვის დაჭრისას