არის თუ არა წითელი ღვინო თეთრ ღვინოზე ჯანსაღი?

რომ კვლევებმა არ აღმოაჩინა მნიშვნელოვანი განსხვავება კიბოს რისკში, თეთრი ღვინის მიღება ასოცირებული იყო ქალებში კიბოს ოდნავ მაღალ რისკთან.
გარდა ამისა, თეთრი ღვინო დაკავშირებულია კანის კიბოს განვითარების 22 %-ით გაზრდილ რისკთან.
ამის მიზეზი არის ის, რომ თეთრი ღვინო შეიცავს აცეტალდეჰიდის მაღალ დონეს, ალკოჰოლის მეტაბოლიზმის ტოქსიკურ პროდუქტს, რომელიც დაკავშირებულია დნმ-ის დაზიანებასთან და კიბოს გაზრდილ რისკთან.
გასათვალისწინებელია ისიც, რომ ნებისმიერი ალკოჰოლის მიღება გარკვეულ რისკს შეიცავს.