რომელი სახის ალკოჰოლური სასმელის მიღება არაა რეკომენდებული მწვადთან ერთად

- მწვადთან ერთად არ უნდა მივიღოთ გაზიანი და ტკბილი ალკოჰოლური სასმელები - ლუდი, შამპანური, კოქტეილი გაზიან წყალთან. გაზი აჩქარებს ალკოჰოლის შეწოვას, რაც იწვევს სწრაფ ინტოქსიკაციას, შაქარი კი ზრდის კალორიულ შემცველობას. ლუდი შეიცავს დიდი რაოდენობით ნახშირწყლებს - კალორიული თვალსაზრისით, ერთი ბოთლი შეიძლება უდრიდეს პურის პორციას. ამავდროულად, შამპანური და ცქრიალა ღვინოები ბუშტებისა და შაქრის კომბინაციის გამო ჯანმრთელობისთვის ორმაგად სახიფათოა.
ამის გამო საკვები უფრო დიდხანს რჩება კუჭ-ნაწლავის ტრაქტში, რაც ზრდის სიმძიმის შეგრძნებას. ამავდროულად, ღვიძლს რესურსებს გადააქვს ეთანოლის დაშლისკენ, ხოლო საკვებიდან ცხიმებსა და ნახშირწყლებს დროულად გადამუშავების დრო აღარ რჩება. ამის გამო შესაძლებელია პანკრეასის ფუნქციონირების დარღვევა.
5 მაღალკალორიული საკვები, რომელზედაც უარი არასოდეს უნდა თქვათ
ისინი ხელს შეუწყობენ მრავალი საშიში დაავადების თავიდან აცილებას და ამავდროულად შეინარჩუნებენ დანაყრების გრძნობას და ამით სარგებელს მოუტანს ფიგურას.
იმისათვის, რომ ვიყოთ ჯანსაღი და ენერგიული, მნიშვნელოვანია რაც შეიძლება მეტი ვიტამინებისა და მიკროელემენტების მიღება. ჯანდაცვის მსოფლიო ორგანიზაციის ექსპერტების აზრით, აუცილებელი ნუტრიენტების მინიმუმ სამი მეოთხედი უნდა იყოს მიღებული საკვებიდან. ამიტომ, ჩვენი ყოველდღიური რაციონი უნდა შეიცავდეს მრავალფეროვან საკვებს, მათ შორის მაღალკალორიულს.
ტოპ 5 საკვების სია, რომლებზეც ქალები, სამწუხაროდ, ხშირად უარს ამბობენ წონის მატების შიშით - და საბოლოოდ ზიანს აყენებენ საკუთარ ჯანმრთელობას. აუცილებლად დაამატეთ ისინი თქვენს მენიუში!
პური და ფაფა
- რაც მთავარია, ისინი უნდა იყოს მთლიანი მარცვლეული. მთლიანი მარცვლეული შეიცავს ღირებულ ბოჭკოებს, რაც გინარჩუნებთ სრულყოფილების შეგრძნებას და ხელს უშლის ჭარბ კვებას. გარდა ამისა, ბოჭკოვანი ასევე ხელს უწყობს ქოლესტერინის დონის შემცირებას, აუმჯობესებს მეტაბოლიზმს და სისხლში შაქრის დონის კონტროლს.
ლობიო
- ძუძუს კიბოს პრევენცია ქალის თვითმოვლის მნიშვნელოვანი ნაწილია. რეგულარული შემოწმების გარდა, როგორც სახლში, ასევე ექიმთან, ასევე მნიშვნელოვანია სწორი კვება. შეეცადეთ უფრო ხშირად მიირთვათ ლობიო: როგორც თითქმის 100 ათასი ქალის კვლევამ აჩვენა, ლობიოს რეგულარული მოხმარება ამცირებს მკერდის კიბოს რისკს 34%-ით. ეს, სავარაუდოდ, განპირობებულია პარკოსნებში ნაპოვნი ფიტოსტეროლებითა და ბოჭკოების დიდი რაოდენობით.
წითელი ხორცი
- ანემია ქალის დაავადებაა: შემთხვევების სამ მეოთხედზე მეტი გვხვდება ქალებში. ამ მიზეზით, ქალებისთვის მნიშვნელოვანია რკინით მდიდარი საკვების მიღება და უპირველეს ყოვლისა, წითელი ხორცის. საქონლის, ხბოს ხორცი - ეს ყველაფერი კვირაში რამდენჯერმე მაინც უნდა მიირთვათ.
ნიგოზი
- თხილეული ზოგადად ყოველდღიური დიეტის ნაწილი უნდა გახდეს: უჯერი მცენარეული ცხიმები და ანტიოქსიდანტები, რომლებსაც ისინი უხვად შეიცავს, აუცილებელია სისხლძარღვების, გულისა და ტვინის ჯანმრთელობისთვის. ნიგოზი განსაკუთრებით სასარგებლოა: მისი რეგულარული მოხმარება ამცირებს დიაბეტის, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების, კიბოს, ინსულტის და სხვა მიზეზების გამო ნაადრევი სიკვდილის რისკს.
ყველი
- ჯერ ერთი, ის კალციუმის მნიშვნელოვანი წყაროა, მეორეც, ყველი, განსაკუთრებით დაძველებული, შეიცავს უამრავ D ვიტამინს. და ბოლოს, ყველი მნიშვნელოვანია გულის და სისხლძარღვთა დაავადებების პროფილაქტიკისთვის: კვლევის მიხედვით, დღეში მხოლოდ 30 გრამი მყარი ყველი მნიშვნელოვნად ამცირებს ინსულტის რისკს.