/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
Online Mkurnali
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge

გამარჯობათ, ესეთი რამე მაინტერესებს, ჩემი ძმისშვილი არის 4 წლის ვაჟი. თავის ტოლებთან შედარებით ასერომვთქვათ ოდნავ ჩამორჩება მათ მენტალურად. დაგვყავს ბაღში, ასევე სახელმწიფო პროგრამაზე ბავშვთა განვითარების ცენტრში. აქვს პრობლემა იმასთან დაკავშირებით რომ, არის ნერვიული, არის ძალიან ჯინიანი. თუ ვეტყვით ასე ნუ გაააკეთებ ეს ცუდია მაინც იმას აკეთებს. ლაპარაკითაც თავის ტოლებს ჩამორჩება. არ თამაშობს არავისთან, ურჩევნია იყოს თავისთვის, ანუ ვერ შედის კონტაქტში. ლოგოპეტი გვყავდა რომელიც სახლში აკითხავდა და მის დანახვაზე ტირილს იწყებდა ახლოს არ ეკარებოდა, იმიტომ რომ ის უთითებდა ქცევებზე და ეს ჩვენი ბავშვი ამას ვერ იტანდა, ანუ მისი ვერ გაქონდა ლოგოპედთან და მთლად შეძულდა იმ ქალის მოსვლა. ადვილად იმახსოვრებს ყველაფერს, განსაკუთრებით აქვს თვალის მეხსიერება კარგი. დავაკვირდით იმასაც რომ მისი ბაღის ამხანაგებს შეუძლიათ ბაღში ნანახი მის მშობლებს მიუტანონ ენით ანუ მოუყვნენ რა მოხდა იმ დღეს. ამას კიდევ ასეთები არ ახასიათებს, არასდროს არაფერს ამბობს ბაღში რა ხდებოდა ან რამე. გვეუბნებიან რომ აქვს ქცევის პრობლემები რომლის გამოსწორებას სჭირდება სპეციფიკური მიდგომა... გვეშინია რომ მენტალურად ვერ განვითარდება როგორც მისი ტოლები. თერაპევტმა გვითხრა როგორც უნდა მოვიქცეთ, ანუ ბავშვი უნდა ჩავრთოდ საზოგადოებრივ აქტივობებში. ვასეირნოთ სუფთა ჰაერზე, ვუყიდოთ რამე შინაური ცხოველი და ა.შ. მას ასევე ჰყავს 1 წლის დაიკო, ექიმმა გვითხრა რომ ისიც რისკის ჯგუფშია იმიტომ რომ ქცევა არის გადამდები და შეიძლება მისი ძმისგან გადაიღოსო. ვცდილობთ ეკრანთან და ტელეფონთან არ მივუშვათ. იმიტომ რომ ბიჭს ყოველთვის მულტფილმებს ვაყურებინებდით ტელეფონში და იმანაც გავლენა მოახდინა მის ტვინზე. რა უნდა ვქნათ და რა მოვიმოქმედოთ რომ 4 წლის ბიჭმა თავის თანატოლებს დაეწიოს ქცევითი განვითარებაში. და რა იყოს მათზე უკან დახეული მენტალურად. გვირჩიეთ კიდევ დამატებით რამე. მადლობა

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რჩევები

შეარჩიეთ შესაწვავად ისეთი ზეთი, რომელიც არ გამოყოფს კანცეროგენებს მაღალ ტემპერატურაზე

შეარჩიეთ შესაწვავად ისეთი ზეთი, რომელიც არ გამოყოფს კანცეროგენებს მაღალ ტემპერატურაზე
რომელია ყველაზე ჯანსაღი ზეთი შესაწვავად?

ტაფაზე შეწვა მომზადების ერთ-ერთი მთავარი მეთოდია. ეს მარტივია, რადგან თქვენ უბრალოდ უნდა შემოდგათ ტაფა ცეცხლზე და შეწვათ ყველაფერი, რაც გსურთ. არ გჭირდებათ ღუმელის გაცხელება ან წყლის ადუღებამდე ლოდინი.

გარდა ამისა, შემწვარი საკვები ბევრად უფრო გემრიელია, ვიდრე მოხარშული. მას აქვს შესანიშნავი ხრაშუნა ქერქი. მაგრამ ტაფაზე შესაწვავად გვჭირდება ზეთი.

რომელი ზეთია უკეთესი შესაწვავად და რა განსხვავებაა სხვადასხვა ტიპის ზეთის გაცხელების ტემპერატურას შორის.

მოდით გავარკვიოთ, რომელი ზეთია უკეთესი შესაწვავად:

— იმისათვის, რომ შეწვის პროცესი უვნებელი იყოს, მნიშვნელოვანია სწორად გამოვიყენოთ ზეთები, რომლებითაც ვამზადებთ. ბევრი ადამიანი არ განასხვავებს რაფინირებულ და არარაფინირებულ მცენარეულ ზეთებს, მაგრამ შეწვისთვის ამას ფუნდამენტური მნიშვნელობა აქვს.

რა არის წვის წერტილი

ეს ყველაფერი ეხება წვის წერტილს, რომელიც განსხვავებულია თითოეული ტიპის ზეთისთვის. როდესაც ზეთის ტემპერატურა ამ წერტილს მიაღწევს, ზეთი იწყებს კვამლის გამოშვებას. შედეგად, ზეთი იჟანგება, იწვება და კარგავს თავის სასარგებლო თვისებებს.

შეკითხვა ექიმს
<p>-გამარჯობა. იქნებ მირჩიოთ, რომელი პროფილის ექიმს მივმართო. პერიოდულად, ასეთი სიმპტომები მაქვს- ჯერ მეწყება თვალების წვა. შუილი ყურებში. მერე 37-მდე ტემპეტატურის მატება. სისუსტე. სახსრების და კუნთების ტკივილი. და მსუბუქი კუჭის აშლა. ადრე, მაქსიმუმ წელიწადში ერთხელ თუ მქონდა ხოლმე ეს პერიოდები. კოვიდის შემდეგ უფრო ხშირად, და უფრო მძაფრად. აი თითქოს გრიპი მეწყება, დაახლოებით ასეთი მდგომარეობა. იქნებ რამე მირჩიოთ. მადლობა წინასწარ.</p>

უჯერი ცხიმები, რომლებითაც ასე მდიდარია მცენარეული ზეთები და რაც ძალიან გვჭირდება ჩვენს რაციონში, იშლება ზეთის წვის დროს.

შედეგად ჭარბად ვჭამთ ცხოველურ და რძის პროდუქტებს, ანუ გაჯერებულ ცხიმებს და არ გვაქვს საკმარისი მცენარეული ზეთები. ამიტომ მნიშვნელოვანია, რომ მათში ნაჯერი ცხიმები შენარჩუნდეს და არ დაიწვას შეწვისას.

რას იყენებთ შესაწვავად?

რაფინირებული მზესუმზირის ზეთი

ყველაზე ხშირად შემოთავაზებულია შეწვა რაფინირებულ მზესუმზირის ზეთში. რადგან ასეთი ზეთის წვის წერტილი არის 232 გრადუსი ცელსიუსი, ხოლო არარაფინირებული მზესუმზირის ზეთი მხოლოდ 107 გრადუსია. ანუ, არარაფინირებული მზესუმზირის ზეთით შეწვისას, თქვენი ტაფა თითქმის მაშინვე დაიწყებს კვამლის გამოშვებას.

რა არის რაფინირებული ზეთი? ეს არის პროდუქტი, რომელმაც გაიარა გაწმენდის გარკვეული ეტაპები. ის უკეთ ინახება, გამჭვირვალეა, მინარევების გარეშე და არ უშვებს კვამლს. ბევრი მიჩვეულია რაფინირებული მზესუმზირის ზეთის გარეგნობასა და გემოს. ეს უფრო გემოვნების პრეფერენციების, თანმიმდევრულობის, ფერის საკითხია. არარაფინირებული არის უფრო ბლანტი, გაუმჭვირვალე და აქვს მდიდარი გემო. არარაფინირებული მზესუმზირის ზეთში შეწვა ნამდვილად არ შეიძლება.

არარაფინირებული მცენარეული ზეთები

თუმცა, ბევრს მაინც ურჩევნია არარაფინირებული მცენარეული ზეთების გამოყენება. რა უნდა გააკეთოს ამ შემთხვევაში?

  • არარაფინირებული მზესუმზირის ზეთი ნამდვილად არ არის შესაფერისი შესაწვავად. რა რჩება? რომელ არარაფინირებულ ზეთებს აქვთ ბუნებრივად განსხვავებული, მაღალი წვის წერტილი.
  • ავოკადო. ყველაზე სტაბილური ავოკადოს ზეთია (271 გრადუსი), შეგიძლიათ შეწვათ, მაგრამ ასეთი ზეთის ფასი მაღალია. ასე რომ, ასეთ იშვიათ და ჯანსაღ პროდუქტს რეგულარულად ვერ გამოიყენებთ.
  • მდოგვის, სოიოს და რაფსის ზეთებს ასევე აქვთ წვის წერტილი 250 გრადუსზე მეტი, მაგრამ ამ ზეთებს აქვთ სპეციფიკური გემო. გარდა ამისა, ისინი ყველა მაღაზიაში შეიძლება ვერ ვიპოვოთ.
  • სიმინდი. მზესუმზირის წვის დონეზეა - 230 გრადუსი. სიმინდის ზეთი ოდნავ უფრო ძვირია, ვიდრე მზესუმზირის ზეთი, მაგრამ შეიძლება საინტერესო იყოს მისი გამოყენება.
  • პალმის ზეთს ნუ უარვყოფთ, ჯერ ერთი, ჩვენ ვსაუბრობთ მაღალი ხარისხის წითელ პალმის ზეთზე და მეორეც, აზიის ქვეყნებში პალმის ზეთს ყველგან იყენებენ შესაწვავად და იქ საგრძნობლად ნაკლებია კიბო, ინფარქტი და სიმსუქნე, ვიდრე ევროპის ქვეყნებში, სადაც მიჩვეულები არიან კარაქს.
  • ქოქოსის ზეთს აქვს წვის წერტილის მსგავსი პარამეტრები, ის არ იწვის ტაფაზე შეწვისას, მაგრამ არარაფინირებული ქოქოსის ზეთი საკმაოდ ძვირია.

შეწვით კარაქზე

შეიძლება მისი შეწვისთვის გამოყენება? თუ მხოლოდ კვერცხს წვავთ, შესაძლებელია, სხვა შემთხვევაში აუცილებლად დაიწვება და კვამლს გამოუშვებს. წვის წერტილი მხოლოდ 170 გრადუსია.

კომენტარები (1)
))
ბოდვა
თარიღი : 19-01-2025
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

ინსულტის უჩვეულო ნიშნები
ინსულტის უჩვეულო ნიშნები
ვინაიდან ინსულტმა შეიძლება გავლენა მოახდინოს ტვინის სხვადასხვა უბნებზე, მისი სიმპტომები იყოფა ტიპურ და ატიპიურ ნიშნებად.
სრულად
როგორაა შესაძლებელი დემენციის განვითარების რისკის 12%-ით შემცირება
როგორაა შესაძლებელი დემენციის განვითარების რისკის 12%-ით შემცირება
კასტილა-ლა მანჩას უნივერსიტეტის (ესპანეთი) და პორტოს (პორტუგალია) უნივერსიტეტის მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ დემენციის განვითარების რისკის 12%-ით შესამცირებლად
სრულად
დიეტა და ვარჯიში დემენციის თავიდან ასაცილებლად
დიეტა და ვარჯიში დემენციის თავიდან ასაცილებლად
ახალი კვლევა ვარაუდობს, რომ აერობული ფიტნესი მნიშვნელოვანია ტვინის ფუნქციების შენარჩუნებისთვის.
სრულად
News
News
"ჭკვიანი სამაჯური" პარკინსონიზმით დაავადებულთათვის -კომპანია Global Kinetics Corporation-მა შექმნა სპეციალური
სრულად
News
News
წითელი წიწაკა - ფარული იარაღი ჰერპესის წინააღმდეგ
სრულად
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

კალანხოე ვარიკოზული ვენების სამკურნალო ეფექტური საშუალებაა
კალანხოე ვარიკოზული ვენების სამკურნალო ეფექტური საშუალებაა
რამდენიმე წელია ვენების ვარიკოზული გაგანიერება მაქვს. ქვედა კიდურებში სიმძიმის შეგრძნება და შესიება მაწუხებს.
სრულად

სამკურნალო წერილები

ყაბზობას ასე ვშველი
ყაბზობას ასე ვშველი
ცხოვრების არასწორი წესით, რომელიც ძირითადად მჯდომარე სამსახურსა და მშრალი კვების ნირს მოიცავს, ისე დავიავადე ნაწლავები, რომ
სრულად

სამკურნალო წერილები

კუჭის ტკივილს მრავალძარღვა ამარცხებს
კუჭის ტკივილს მრავალძარღვა ამარცხებს
კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის დაქვეითებული მჟავიანობის, წყლულოვანი დაავადების თანმდევი ტკივილისას გთავაზობთ:
სრულად

რომელია ყველაზე ჯანსაღი ზეთი შესაწვავად? - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

შეარჩიეთ შესაწვავად ისეთი ზეთი, რომელიც არ გამოყოფს კანცეროგენებს მაღალ ტემპერატურაზე

ტაფაზე შეწვა მომზადების ერთ-ერთი მთავარი მეთოდია. ეს მარტივია, რადგან თქვენ უბრალოდ უნდა შემოდგათ ტაფა ცეცხლზე და შეწვათ ყველაფერი, რაც გსურთ. არ გჭირდებათ ღუმელის გაცხელება ან წყლის ადუღებამდე ლოდინი.

გარდა ამისა, შემწვარი საკვები ბევრად უფრო გემრიელია, ვიდრე მოხარშული. მას აქვს შესანიშნავი ხრაშუნა ქერქი. მაგრამ ტაფაზე შესაწვავად გვჭირდება ზეთი.

რომელი ზეთია უკეთესი შესაწვავად და რა განსხვავებაა სხვადასხვა ტიპის ზეთის გაცხელების ტემპერატურას შორის.

მოდით გავარკვიოთ, რომელი ზეთია უკეთესი შესაწვავად:

— იმისათვის, რომ შეწვის პროცესი უვნებელი იყოს, მნიშვნელოვანია სწორად გამოვიყენოთ ზეთები, რომლებითაც ვამზადებთ. ბევრი ადამიანი არ განასხვავებს რაფინირებულ და არარაფინირებულ მცენარეულ ზეთებს, მაგრამ შეწვისთვის ამას ფუნდამენტური მნიშვნელობა აქვს.

რა არის წვის წერტილი

ეს ყველაფერი ეხება წვის წერტილს, რომელიც განსხვავებულია თითოეული ტიპის ზეთისთვის. როდესაც ზეთის ტემპერატურა ამ წერტილს მიაღწევს, ზეთი იწყებს კვამლის გამოშვებას. შედეგად, ზეთი იჟანგება, იწვება და კარგავს თავის სასარგებლო თვისებებს.

უჯერი ცხიმები, რომლებითაც ასე მდიდარია მცენარეული ზეთები და რაც ძალიან გვჭირდება ჩვენს რაციონში, იშლება ზეთის წვის დროს.

შედეგად ჭარბად ვჭამთ ცხოველურ და რძის პროდუქტებს, ანუ გაჯერებულ ცხიმებს და არ გვაქვს საკმარისი მცენარეული ზეთები. ამიტომ მნიშვნელოვანია, რომ მათში ნაჯერი ცხიმები შენარჩუნდეს და არ დაიწვას შეწვისას.

რას იყენებთ შესაწვავად?

რაფინირებული მზესუმზირის ზეთი

ყველაზე ხშირად შემოთავაზებულია შეწვა რაფინირებულ მზესუმზირის ზეთში. რადგან ასეთი ზეთის წვის წერტილი არის 232 გრადუსი ცელსიუსი, ხოლო არარაფინირებული მზესუმზირის ზეთი მხოლოდ 107 გრადუსია. ანუ, არარაფინირებული მზესუმზირის ზეთით შეწვისას, თქვენი ტაფა თითქმის მაშინვე დაიწყებს კვამლის გამოშვებას.

რა არის რაფინირებული ზეთი? ეს არის პროდუქტი, რომელმაც გაიარა გაწმენდის გარკვეული ეტაპები. ის უკეთ ინახება, გამჭვირვალეა, მინარევების გარეშე და არ უშვებს კვამლს. ბევრი მიჩვეულია რაფინირებული მზესუმზირის ზეთის გარეგნობასა და გემოს. ეს უფრო გემოვნების პრეფერენციების, თანმიმდევრულობის, ფერის საკითხია. არარაფინირებული არის უფრო ბლანტი, გაუმჭვირვალე და აქვს მდიდარი გემო. არარაფინირებული მზესუმზირის ზეთში შეწვა ნამდვილად არ შეიძლება.

არარაფინირებული მცენარეული ზეთები

თუმცა, ბევრს მაინც ურჩევნია არარაფინირებული მცენარეული ზეთების გამოყენება. რა უნდა გააკეთოს ამ შემთხვევაში?

  • არარაფინირებული მზესუმზირის ზეთი ნამდვილად არ არის შესაფერისი შესაწვავად. რა რჩება? რომელ არარაფინირებულ ზეთებს აქვთ ბუნებრივად განსხვავებული, მაღალი წვის წერტილი.
  • ავოკადო. ყველაზე სტაბილური ავოკადოს ზეთია (271 გრადუსი), შეგიძლიათ შეწვათ, მაგრამ ასეთი ზეთის ფასი მაღალია. ასე რომ, ასეთ იშვიათ და ჯანსაღ პროდუქტს რეგულარულად ვერ გამოიყენებთ.
  • მდოგვის, სოიოს და რაფსის ზეთებს ასევე აქვთ წვის წერტილი 250 გრადუსზე მეტი, მაგრამ ამ ზეთებს აქვთ სპეციფიკური გემო. გარდა ამისა, ისინი ყველა მაღაზიაში შეიძლება ვერ ვიპოვოთ.
  • სიმინდი. მზესუმზირის წვის დონეზეა - 230 გრადუსი. სიმინდის ზეთი ოდნავ უფრო ძვირია, ვიდრე მზესუმზირის ზეთი, მაგრამ შეიძლება საინტერესო იყოს მისი გამოყენება.
  • პალმის ზეთს ნუ უარვყოფთ, ჯერ ერთი, ჩვენ ვსაუბრობთ მაღალი ხარისხის წითელ პალმის ზეთზე და მეორეც, აზიის ქვეყნებში პალმის ზეთს ყველგან იყენებენ შესაწვავად და იქ საგრძნობლად ნაკლებია კიბო, ინფარქტი და სიმსუქნე, ვიდრე ევროპის ქვეყნებში, სადაც მიჩვეულები არიან კარაქს.
  • ქოქოსის ზეთს აქვს წვის წერტილის მსგავსი პარამეტრები, ის არ იწვის ტაფაზე შეწვისას, მაგრამ არარაფინირებული ქოქოსის ზეთი საკმაოდ ძვირია.

შეწვით კარაქზე

შეიძლება მისი შეწვისთვის გამოყენება? თუ მხოლოდ კვერცხს წვავთ, შესაძლებელია, სხვა შემთხვევაში აუცილებლად დაიწვება და კვამლს გამოუშვებს. წვის წერტილი მხოლოდ 170 გრადუსია.