/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge

-მოგესალმებიᲗ მყავს ბიᲭი ამა წლის აგცისტოᲨი გახდა 20 Თვის, დადის კერᲫო ბაᲦᲨი, ამ ბოლო სამი Თვის განმავლობაᲨი უკვე რამოდენიმეჯერ ჰქონდა ბაქტერია ყელის, ტესტი გავუკეᲗეᲗ და ყელᲨი ბაქტერია ჰქონდა , ნუ საზᲦვარგარეᲗ ვცხოვრობᲗ და სახელს ვერ გადავᲗარგმნი, მოკლედ ეხლაც აქვს ყელის ინფექცია, მყავდა ექიმᲒან ყელი წიᲗელი აქვსო, გლანდები Შესიებულუ, ბავᲨვს ცივს არც ვაᲭმევ არც ვასნევ, ასევე ბაᲦᲨიც გაფრᲗხილებულდბი არიან და საიდან ემარᲗება ვერ გავიგე Თან 3 ან 4 სᲦე სუცხე აქვს ჯერ 37 იწყდბა მერე 38 და მერე 39 ადის, 39 რომ გქონდა სანტელი გავუკეᲗეᲗ უკანა ნაწილᲨი, ექიმმა როგორც გვიᲗხრა, გუᲨინ ვიყავიᲗ პედიატრᲗან ანტიბიოტიკი დაგვინიᲨნა ერᲗი კვირა კლამოქსი, დაიწყო სმა მაგფამ სიცხე ისევ აქვს 37.7 , რა მოვიმოქმედო რომ ბავᲨვს დაუწიოს სიცხემ? ამ ასაკᲨი Ძმრიანი ნასკები ᲨეიᲫლება? სულ წამლებს ვაᲫლსვᲗ და არ მინდა გაიᲭყიპოს, რა მოვიმოქმედო რომ ავარიდო ამ ბაქტერიას

-მოგესალმებიᲗ პასუხი 10 დᲦეᲨი მოვა და ამ დროს ალბაᲗ ექიმᲗანაც გვექნება ვიზიტი Თუმცა Თქვენი აზრი უფრო მაინტერესებს, მყავს 2 წლის ბიᲭუნა, ხᲨირად ემარᲗება ყელის ინფექცია, ცივი წყალიც რომ დალიოს ეგრევე უცივდება, ისევე როგორც მე, 36 წლის ვარ, ნაყინს ვერ ვᲭამ რადგან ყელი ეგრევე მიცივდება,მეწყება ტკივილი და ვირუსი, Ჩემი Შვილიც მე მგავს, სუსტი გლანდდბი აქვს, მოკლედ რომ არ გავაგრᲫელო, გაცივდა, ჯერ ყელის ტკივილიᲗ ᲨეწიᲗლებიᲗ დაეწყო და გადაეზარდა გრიპᲨი, გამოკეᲗდა ექიმᲗან გყვავდა დაუნიᲨნა წამლები, 1 კვირაᲨი გამოკეᲗდა, ახლა 8 დᲦეა გასული რაც გამოკეᲗდა და ისევ დაეწყო სიცხეები 37.8 მაგრამ გრიპი არ აქვს, არც აცემინებს, არც ცხვირიდან სისველე არ აქვს, ცოტა პირᲨი აქვს უსიამოვნო სუნი, ამოსდის უკანა კბილები, ᲨეიᲫლება Თუ არა ეს იყოს კბილის ბრალი? Თუ ისევ ყელის ბაქტერიაა? ექიმᲗან ვიზიტი გვაქვს მაგრამ 1 კვირაᲨი, ველი Თქვენს პასუხს და კიდევ იმუნიტეტის ასამაᲦლებლად რა გავაკეᲗო ბავᲨვისაᲗვის? მადლობა წინასწარ

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რჩევები

შეარჩიეთ შესაწვავად ისეთი ზეთი, რომელიც არ გამოყოფს კანცეროგენებს მაღალ ტემპერატურაზე

შეარჩიეთ შესაწვავად ისეთი ზეთი, რომელიც არ გამოყოფს კანცეროგენებს მაღალ ტემპერატურაზე
რომელია ყველაზე ჯანსაღი ზეთი შესაწვავად?

ტაფაზე შეწვა მომზადების ერთ-ერთი მთავარი მეთოდია. ეს მარტივია, რადგან თქვენ უბრალოდ უნდა შემოდგათ ტაფა ცეცხლზე და შეწვათ ყველაფერი, რაც გსურთ. არ გჭირდებათ ღუმელის გაცხელება ან წყლის ადუღებამდე ლოდინი.

გარდა ამისა, შემწვარი საკვები ბევრად უფრო გემრიელია, ვიდრე მოხარშული. მას აქვს შესანიშნავი ხრაშუნა ქერქი. მაგრამ ტაფაზე შესაწვავად გვჭირდება ზეთი.

რომელი ზეთია უკეთესი შესაწვავად და რა განსხვავებაა სხვადასხვა ტიპის ზეთის გაცხელების ტემპერატურას შორის.

მოდით გავარკვიოთ, რომელი ზეთია უკეთესი შესაწვავად:

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

— იმისათვის, რომ შეწვის პროცესი უვნებელი იყოს, მნიშვნელოვანია სწორად გამოვიყენოთ ზეთები, რომლებითაც ვამზადებთ. ბევრი ადამიანი არ განასხვავებს რაფინირებულ და არარაფინირებულ მცენარეულ ზეთებს, მაგრამ შეწვისთვის ამას ფუნდამენტური მნიშვნელობა აქვს.

რა არის წვის წერტილი

ეს ყველაფერი ეხება წვის წერტილს, რომელიც განსხვავებულია თითოეული ტიპის ზეთისთვის. როდესაც ზეთის ტემპერატურა ამ წერტილს მიაღწევს, ზეთი იწყებს კვამლის გამოშვებას. შედეგად, ზეთი იჟანგება, იწვება და კარგავს თავის სასარგებლო თვისებებს.

შეკითხვა ექიმს
<p>-გამარჯობა. იქნებ მირჩიოთ, რომელი პროფილის ექიმს მივმართო. პერიოდულად, ასეთი სიმპტომები მაქვს- ჯერ მეწყება თვალების წვა. შუილი ყურებში. მერე 37-მდე ტემპეტატურის მატება. სისუსტე. სახსრების და კუნთების ტკივილი. და მსუბუქი კუჭის აშლა. ადრე, მაქსიმუმ წელიწადში ერთხელ თუ მქონდა ხოლმე ეს პერიოდები. კოვიდის შემდეგ უფრო ხშირად, და უფრო მძაფრად. აი თითქოს გრიპი მეწყება, დაახლოებით ასეთი მდგომარეობა. იქნებ რამე მირჩიოთ. მადლობა წინასწარ.</p>

უჯერი ცხიმები, რომლებითაც ასე მდიდარია მცენარეული ზეთები და რაც ძალიან გვჭირდება ჩვენს რაციონში, იშლება ზეთის წვის დროს.

შედეგად ჭარბად ვჭამთ ცხოველურ და რძის პროდუქტებს, ანუ გაჯერებულ ცხიმებს და არ გვაქვს საკმარისი მცენარეული ზეთები. ამიტომ მნიშვნელოვანია, რომ მათში ნაჯერი ცხიმები შენარჩუნდეს და არ დაიწვას შეწვისას.

რას იყენებთ შესაწვავად?

რაფინირებული მზესუმზირის ზეთი

ყველაზე ხშირად შემოთავაზებულია შეწვა რაფინირებულ მზესუმზირის ზეთში. რადგან ასეთი ზეთის წვის წერტილი არის 232 გრადუსი ცელსიუსი, ხოლო არარაფინირებული მზესუმზირის ზეთი მხოლოდ 107 გრადუსია. ანუ, არარაფინირებული მზესუმზირის ზეთით შეწვისას, თქვენი ტაფა თითქმის მაშინვე დაიწყებს კვამლის გამოშვებას.

რა არის რაფინირებული ზეთი? ეს არის პროდუქტი, რომელმაც გაიარა გაწმენდის გარკვეული ეტაპები. ის უკეთ ინახება, გამჭვირვალეა, მინარევების გარეშე და არ უშვებს კვამლს. ბევრი მიჩვეულია რაფინირებული მზესუმზირის ზეთის გარეგნობასა და გემოს. ეს უფრო გემოვნების პრეფერენციების, თანმიმდევრულობის, ფერის საკითხია. არარაფინირებული არის უფრო ბლანტი, გაუმჭვირვალე და აქვს მდიდარი გემო. არარაფინირებული მზესუმზირის ზეთში შეწვა ნამდვილად არ შეიძლება.

არარაფინირებული მცენარეული ზეთები

თუმცა, ბევრს მაინც ურჩევნია არარაფინირებული მცენარეული ზეთების გამოყენება. რა უნდა გააკეთოს ამ შემთხვევაში?

  • არარაფინირებული მზესუმზირის ზეთი ნამდვილად არ არის შესაფერისი შესაწვავად. რა რჩება? რომელ არარაფინირებულ ზეთებს აქვთ ბუნებრივად განსხვავებული, მაღალი წვის წერტილი.
  • ავოკადო. ყველაზე სტაბილური ავოკადოს ზეთია (271 გრადუსი), შეგიძლიათ შეწვათ, მაგრამ ასეთი ზეთის ფასი მაღალია. ასე რომ, ასეთ იშვიათ და ჯანსაღ პროდუქტს რეგულარულად ვერ გამოიყენებთ.
  • მდოგვის, სოიოს და რაფსის ზეთებს ასევე აქვთ წვის წერტილი 250 გრადუსზე მეტი, მაგრამ ამ ზეთებს აქვთ სპეციფიკური გემო. გარდა ამისა, ისინი ყველა მაღაზიაში შეიძლება ვერ ვიპოვოთ.
  • სიმინდი. მზესუმზირის წვის დონეზეა - 230 გრადუსი. სიმინდის ზეთი ოდნავ უფრო ძვირია, ვიდრე მზესუმზირის ზეთი, მაგრამ შეიძლება საინტერესო იყოს მისი გამოყენება.
  • პალმის ზეთს ნუ უარვყოფთ, ჯერ ერთი, ჩვენ ვსაუბრობთ მაღალი ხარისხის წითელ პალმის ზეთზე და მეორეც, აზიის ქვეყნებში პალმის ზეთს ყველგან იყენებენ შესაწვავად და იქ საგრძნობლად ნაკლებია კიბო, ინფარქტი და სიმსუქნე, ვიდრე ევროპის ქვეყნებში, სადაც მიჩვეულები არიან კარაქს.
  • ქოქოსის ზეთს აქვს წვის წერტილის მსგავსი პარამეტრები, ის არ იწვის ტაფაზე შეწვისას, მაგრამ არარაფინირებული ქოქოსის ზეთი საკმაოდ ძვირია.

შეწვით კარაქზე

შეიძლება მისი შეწვისთვის გამოყენება? თუ მხოლოდ კვერცხს წვავთ, შესაძლებელია, სხვა შემთხვევაში აუცილებლად დაიწვება და კვამლს გამოუშვებს. წვის წერტილი მხოლოდ 170 გრადუსია.

კომენტარები (1)
))
ბოდვა
თარიღი : 19-01-2025
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

ბიძინა კულუმბეგოვი - შესაძლოა, საქართველოში ყოველდღიურად კორონავირუსის 6000-დან 20 000-მდე ახალი შემთხვევა ცირკულირებდეს - სასურველია ტესტირების მაჩვენებელი გაიზარდოს
ბიძინა კულუმბეგოვი - შესაძლოა, საქართველოში ყოველდღიურად კორონავირუსის 6000-დან 20 000-მდე ახალი შემთხვევა ცირკულირებდეს - სასურველია ტესტირების მაჩვენებელი გაიზარდოს
ბოლო 2 კვირის მონაცემებით, გვაქვს 17%-იანი კოვიდდადებითობის მაჩვენებელი,
სრულად
ბიძინა კულუმბეგოვი - ადამიანების ფსიქიკაში, თითქოს პანდემია დამთავრდა, მაგრამ კოვიდს ამის გეგმები არ აქვს
ბიძინა კულუმბეგოვი - ადამიანების ფსიქიკაში, თითქოს პანდემია დამთავრდა, მაგრამ კოვიდს ამის გეგმები არ აქვს
ადამიანების ფსიქიკაში, თითქოს პანდემია დამთავრდა, მაგრამ
სრულად
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

სახსრების დაავადებას ფიჭვის წიწვების საფენი უხდება
სახსრების დაავადებას ფიჭვის წიწვების საფენი უხდება
ასაკში, წონის მატებასთან ერთად, სახსრების პრობლემებიც დამეწყო.
სრულად

სამკურნალო წერილები

გემრიელი წნევის წამალი - დაგჭირდებათ ჭარხალი, თაფლი და შტოში
გემრიელი წნევის წამალი - დაგჭირდებათ ჭარხალი, თაფლი და შტოში
ძალიან მინდა, თქვენს მკითხველებს ვასწავლო ჩემი საყვარელი წამლის რეცეპტი,
სრულად

სამკურნალო წერილები

კამა კლიმაქსის დროს კარგი საშუალებაა
კამა კლიმაქსის დროს კარგი საშუალებაა
კამის წყალი ხელს უწყობს მენოპაუზის უარყოფითი სიმპტომების მოხსნას, ალების რაოდენობის შემცირებას და ძილის ნორმალიზებას.
სრულად

რომელია ყველაზე ჯანსაღი ზეთი შესაწვავად? - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

შეარჩიეთ შესაწვავად ისეთი ზეთი, რომელიც არ გამოყოფს კანცეროგენებს მაღალ ტემპერატურაზე

ტაფაზე შეწვა მომზადების ერთ-ერთი მთავარი მეთოდია. ეს მარტივია, რადგან თქვენ უბრალოდ უნდა შემოდგათ ტაფა ცეცხლზე და შეწვათ ყველაფერი, რაც გსურთ. არ გჭირდებათ ღუმელის გაცხელება ან წყლის ადუღებამდე ლოდინი.

გარდა ამისა, შემწვარი საკვები ბევრად უფრო გემრიელია, ვიდრე მოხარშული. მას აქვს შესანიშნავი ხრაშუნა ქერქი. მაგრამ ტაფაზე შესაწვავად გვჭირდება ზეთი.

რომელი ზეთია უკეთესი შესაწვავად და რა განსხვავებაა სხვადასხვა ტიპის ზეთის გაცხელების ტემპერატურას შორის.

მოდით გავარკვიოთ, რომელი ზეთია უკეთესი შესაწვავად:

— იმისათვის, რომ შეწვის პროცესი უვნებელი იყოს, მნიშვნელოვანია სწორად გამოვიყენოთ ზეთები, რომლებითაც ვამზადებთ. ბევრი ადამიანი არ განასხვავებს რაფინირებულ და არარაფინირებულ მცენარეულ ზეთებს, მაგრამ შეწვისთვის ამას ფუნდამენტური მნიშვნელობა აქვს.

რა არის წვის წერტილი

ეს ყველაფერი ეხება წვის წერტილს, რომელიც განსხვავებულია თითოეული ტიპის ზეთისთვის. როდესაც ზეთის ტემპერატურა ამ წერტილს მიაღწევს, ზეთი იწყებს კვამლის გამოშვებას. შედეგად, ზეთი იჟანგება, იწვება და კარგავს თავის სასარგებლო თვისებებს.

უჯერი ცხიმები, რომლებითაც ასე მდიდარია მცენარეული ზეთები და რაც ძალიან გვჭირდება ჩვენს რაციონში, იშლება ზეთის წვის დროს.

შედეგად ჭარბად ვჭამთ ცხოველურ და რძის პროდუქტებს, ანუ გაჯერებულ ცხიმებს და არ გვაქვს საკმარისი მცენარეული ზეთები. ამიტომ მნიშვნელოვანია, რომ მათში ნაჯერი ცხიმები შენარჩუნდეს და არ დაიწვას შეწვისას.

რას იყენებთ შესაწვავად?

რაფინირებული მზესუმზირის ზეთი

ყველაზე ხშირად შემოთავაზებულია შეწვა რაფინირებულ მზესუმზირის ზეთში. რადგან ასეთი ზეთის წვის წერტილი არის 232 გრადუსი ცელსიუსი, ხოლო არარაფინირებული მზესუმზირის ზეთი მხოლოდ 107 გრადუსია. ანუ, არარაფინირებული მზესუმზირის ზეთით შეწვისას, თქვენი ტაფა თითქმის მაშინვე დაიწყებს კვამლის გამოშვებას.

რა არის რაფინირებული ზეთი? ეს არის პროდუქტი, რომელმაც გაიარა გაწმენდის გარკვეული ეტაპები. ის უკეთ ინახება, გამჭვირვალეა, მინარევების გარეშე და არ უშვებს კვამლს. ბევრი მიჩვეულია რაფინირებული მზესუმზირის ზეთის გარეგნობასა და გემოს. ეს უფრო გემოვნების პრეფერენციების, თანმიმდევრულობის, ფერის საკითხია. არარაფინირებული არის უფრო ბლანტი, გაუმჭვირვალე და აქვს მდიდარი გემო. არარაფინირებული მზესუმზირის ზეთში შეწვა ნამდვილად არ შეიძლება.

არარაფინირებული მცენარეული ზეთები

თუმცა, ბევრს მაინც ურჩევნია არარაფინირებული მცენარეული ზეთების გამოყენება. რა უნდა გააკეთოს ამ შემთხვევაში?

  • არარაფინირებული მზესუმზირის ზეთი ნამდვილად არ არის შესაფერისი შესაწვავად. რა რჩება? რომელ არარაფინირებულ ზეთებს აქვთ ბუნებრივად განსხვავებული, მაღალი წვის წერტილი.
  • ავოკადო. ყველაზე სტაბილური ავოკადოს ზეთია (271 გრადუსი), შეგიძლიათ შეწვათ, მაგრამ ასეთი ზეთის ფასი მაღალია. ასე რომ, ასეთ იშვიათ და ჯანსაღ პროდუქტს რეგულარულად ვერ გამოიყენებთ.
  • მდოგვის, სოიოს და რაფსის ზეთებს ასევე აქვთ წვის წერტილი 250 გრადუსზე მეტი, მაგრამ ამ ზეთებს აქვთ სპეციფიკური გემო. გარდა ამისა, ისინი ყველა მაღაზიაში შეიძლება ვერ ვიპოვოთ.
  • სიმინდი. მზესუმზირის წვის დონეზეა - 230 გრადუსი. სიმინდის ზეთი ოდნავ უფრო ძვირია, ვიდრე მზესუმზირის ზეთი, მაგრამ შეიძლება საინტერესო იყოს მისი გამოყენება.
  • პალმის ზეთს ნუ უარვყოფთ, ჯერ ერთი, ჩვენ ვსაუბრობთ მაღალი ხარისხის წითელ პალმის ზეთზე და მეორეც, აზიის ქვეყნებში პალმის ზეთს ყველგან იყენებენ შესაწვავად და იქ საგრძნობლად ნაკლებია კიბო, ინფარქტი და სიმსუქნე, ვიდრე ევროპის ქვეყნებში, სადაც მიჩვეულები არიან კარაქს.
  • ქოქოსის ზეთს აქვს წვის წერტილის მსგავსი პარამეტრები, ის არ იწვის ტაფაზე შეწვისას, მაგრამ არარაფინირებული ქოქოსის ზეთი საკმაოდ ძვირია.

შეწვით კარაქზე

შეიძლება მისი შეწვისთვის გამოყენება? თუ მხოლოდ კვერცხს წვავთ, შესაძლებელია, სხვა შემთხვევაში აუცილებლად დაიწვება და კვამლს გამოუშვებს. წვის წერტილი მხოლოდ 170 გრადუსია.