რომელი ტიპის კიბოს განვითარების რისკს ამცირებს ყავის მოხმარება? - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი ტიპის კიბოს განვითარების რისკს ამცირებს ყავის მოხმარება?

ახალმა კვლევამ აჩვენა, რომ ყავის სხვადასხვა რაოდენობა დაკავშირებულია თავის კიბოს სპეციფიკური ტიპების განვითარების რისკის შემცირებასთან.

დღეში ოთხზე მეტი ფინჯანი კოფეინირებული ყავის დალევა დაკავშირებულია თავის კიბოს განვითარების რისკის 17%-ით შემცირებასთან.

რისკის შემცირება დამოკიდებულია კიბოს ტიპზე.

აღმოჩენები ვარაუდობენ, რომ ამ საკითხზე მეტი კვლევა შეიძლება დაეხმაროს კიბოს პრევენციაში ყავის როლის განსაზღვრაში.

შესაძლებელია ანტიოქსიდანტებმა და სხვა ნაერთებმა ყავაში, რომლებსაც კიბოს საწინააღმდეგო თვისებები აქვთ, გარკვეული როლი შეასრულონ თავის კიბოს რისკის შემცირებაში.

გასათვალისწინებელია, რომ ყავის მოხმარება რეკომენდებულია ზომიერად.

ასევე, კვლევები ვარაუდობს, რომ ყველა სახის ყავის დალევას შეიძლება ჰქონდეს სარგებელი გულის ჯანმრთელობზე. დასკვნები გამოქვეყნდა ევროპის პრევენციული კარდიოლოგიის ჟურნალში.

დღეში 2-დან 3 ფინჯანი ყავის დალევა დაკავშირებული იყო გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების სიხშირის შემცირებასთან.

ადამიანებს, რომლებიც სვამდნენ რაიმე სახის ყავას, სიკვდილის ნაკლები რისკი ჰქონდათ

ყველაზე დიდი რისკის შემცირება დაფიქსირდა დღეში 2-დან 3 ფინჯანი ყავის მოხმარებასთან.

მნიშვნელოვანია გვახსოვდეს, რომ კვლევაში არ მონაწილეობდნენ გულ-სისხლძარღვთა დაავადების ან არითმიების მქონე პაციენტები, ამიტომ შედეგები შეიძლება არ ეხებოდეს ამ ადამიანებს.

ეს კვლევა ემატება მზარდ მტკიცებულებებს, რომლებიც მიუთითებს იმაზე, რომ ყავის მოხმარება შეიძლება ჰქონდეს დამცავი ეფექტი გულზე.

ყავა შეიცავს 100-ზე მეტ ბიოლოგიურად აქტიურ კომპონენტს. კოფეინი ყავის ყველაზე ცნობილი კომპონენტია, მაგრამ სასმელი შეიცავს 100-ზე მეტ ბიოლოგიურად აქტიურ კომპონენტს.

არსებობს მტკიცებულება, რომ ყავის რეგულარულმა დალევამ შეიძლება შეამციროს ტიპი 2 დიაბეტის და მელანომის რისკი და ჰქონდეს დამცავი ეფექტი ტვინსა და ღვიძლზე.