რომელი ტიპის პურს უნდა მოერიდოთ, თუ დიაბეტი გაქვთ
ამერიკის დიაბეტის ასოციაცია გვირჩევს, რომ მთლიანი მარცვლეულისგან დამზადებული პური, როგორიცაა ხორბლის პური, კარგია ტიპი 2 დიაბეტის მქონე ადამიანებისთვის, თუმცა უნდა მოერიდონ თეთრ პურს.
წაიკითხეთ კვების ეტიკეტები ყურადღებით. დიაბეტის მქონე ადამიანებმა უნდა აირჩიონ ბოჭკოს შემცველი პური. პური შესაძლოა შეიცავდეს ისეთ ინგრედიენტების, როგორიცაა შვრია ან ქატო. ისინი შეიძლება შეიცავდნენ ბოჭკოს დიდ ნაწილს, რაც გააუმჯობესებს გლიკემიურ რეაქციას.
აირჩიეთ პური, რომელიც შეიცავს არაუმეტეს 15 გრამ ნახშირწყალს და 100 კალორიას თითო ნაჭერზე. თუ პური უფრო მაღალია ნახშირწყლებითა და კალორიებით, გამოიყენეთ მხოლოდ ერთი ნაჭერი.
ყველაზე ჯანსაღი პური, რომლის შეძენაც შეგიძლიათ მთლიანი მარცვლეულის პურია.
პურის სახეობები, რომლებსაც უნდა მოერიდოთ
პური, რომელიც შეიცავს რაფინირებულ ნახშირწყლებს, როგორიცაა თეთრი ფქვილი.
პური, რომელიც შეიცავს დამატკბობლებს,როგორიცაა შაქარი, ფრუქტოზის სიმინდის სიროფი, დექსტროზა ან მელაზა.
პური, რომელიც შეიცავს ქიშმიშის ან სხვა ჩირს, რადგან ისინი უფრო მეტ ნახშირწყალს შეიცავენ.