შავმა შოკოლადმა შეიძლება შეამციროს ტიპი 2 დიაბეტის რისკი
იგივე სარგებელი არ დაფიქსირებულა რძიანი შოკოლადის შემთხვევაში.
ადამიანები, რომლებიც კვირაში სულ მცირე ხუთ პორცია შავ შოკოლადს მიირთმევდნენ, 21 %-ით ნაკლები ჰქონდათ ტიპი 2 დიაბეტის განვითარების ალბათობა.
კაკაო, რომელიც უხვად არის შავ შოკოლადში, ვიდრე რძიან შოკოლადში მდიდარია მცენარეული ნაერთებით, რომლებიც ცნობილია როგორც პოლიფენოლები. მათ აქვთ ანთების საწინააღმდეგო და ანტიოქსიდანტური თვისებები და მნიშვნელოვან როლს ასრულებენ სისხლში შაქრის რეგულირებაში.
მუქი შოკოლადის შემთხვევაშიც კი ზომიერება მნიშვნელოვანია. პორციები უნდა შემოიფარგლოს არაუმეტეს ერთი პორცია შავი შოკოლადით დღეში.