ყაბაყისგან დამზადებული რომელი კერძია ნაკლებად სასარგებლო
- უჯრედისის საკმარის რაოდენობასთან ერთად, ადამიანები, რომლებიც მიირთმევენ შემწვარ ყაბაყს, ასევე მოიხმარენ უზარმაზარ რაოდენობას ცხიმს. ჭარბი ცხიმის გამო კერძი უარყოფითად მოქმედებს ბევრ ორგანოზე. საკვები ხდება მაღალკალორიული და ძნელად მოსანელებელი.
ეს ბოსტნეული უფრო სასარგებლო და ჯანსაღია ჩაშუშული ან მოხარშული სახით - მოხარშული რაგუ, ასევე ყაბაყის და ბადრიჯნის ხიზილალა. ყაბაყი და ბადრიჯანი ხორცით საუკეთესო კერძებია სეზონური ბოსტნეულით, რადგან შეიცავს როგორც ბოჭკოებს, ასევე პროტეინს.
უფრო გემრიელია პატარა ზომის ყაბაყი. დიდი ზომის ყაბაყის გემო იცვლება ნაყოფის შიგნით ბოჭკოების ზრდის გამო. ყაბაყის ქიმიური შემადგენლობა ზომის მიხედვით, არ განსხვავდება და ბოსტნეულის სარგებელი დამოკიდებულია ნიადაგზე, რომელზეც ის გაიზარდა.