რომელი პროდუქტები გვინარჩუნებენ სილამაზეს და ახალგაზრდობას - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი პროდუქტები გვინარჩუნებენ სილამაზეს და ახალგაზრდობას

ორგანიზმის ნორმალური ფუნქციონირების უზრუნველყოფა.

  • სილამაზისა და ახალგაზრდობის შესანარჩუნებლად უპირველეს ყოვლისა საჭიროა წყლის სასმელი რეჟიმის დაცვა, ვინაიდან დეჰიდრატაცია იწვევს კანის სიმშრალეს და ნაოჭების გაჩენას.
  • დაამატეთ თქვენს დიეტას კოლაგენის წყაროები. ასაკთან ერთად, ორგანიზმში ამ ცილის გამომუშავება მკვეთრად მცირდება, მაგრამ სწორედ ეს ცილა უზრუნველყოფს სისხლძარღვების, კანის, ფრჩხილების და თმის, ძვლების, კუნთების და საჭმლის მომნელებელი ორგანოების სიმტკიცეს და ელასტიკურობას.

კოლაგენის წარმოებ მასტიმულირებელი საკვებია: თევზ, ქათმი, ძვლის ბულიონ, ქათმის კვერცხ, კეშიუ და ციტრუსები. გარდა ამისა, აუცილებელია დიეტაში ანტიოქსიდანტების ისეთი წყაროების დამატება, როგორიცაა შავი მოცხარი, მარწყვი, ჟოლო, მოცვი და შტოში.

ყველაზე მავნე პროდუქტები ორგანიზმისთვის არის ნახშირწყლებისა და ცხიმების ერთობლიობის შემცველი საკვებ, შაქრიანი და მარილიანი პროდუქტები.

სხეულისთვის ყველაზე საშიში გადამუშავებული ხორცპროდუქტებია: ბეკონი, ჰოთ-დოგი, ძეხვეული. გარდა ამისა, მოერიდეთ შაქრიან გაზიან სასმელებს, თეთრ პურს, ფასტფუდს და ალკოჰოლს.