რა სარგებელი მოაქვს ნოყიერ საუზმეს? - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რა სარგებელი მოაქვს ნოყიერ საუზმეს?

  • ბევრი ექსპერტი გვირჩევს, უპირატესობა მიანიჭო ნოყიერ საუზმეს ადამიანის საჭმლის მომნელებელი სისტემის სპეციფიკიდან გამომდინარე. პირველი ჭამის შემდეგ მიღებული ნივთიერებები დიდი რაოდენობით ხვდება სისხლში. ორგანიზმს დრო სჭირდება საჭმლის მონელებისთვის და საკვები ნივთიერებების ათვისებისთვის.

მნიშვნელოვანია არა საკვების მოცულობა, არამედ მისი კალორიული შემცველობა. უფრო მკვებავი და ცხიმოვანი საკვების შეწოვასა და მონელებას უფრო მეტი დრო სჭირდება. და თუ თქვენ ირჩევთ მსუყე საუზმეს, თქვენს ორგანიზმს ექნება დრო რათა დღის განმავლობაში საჭმლის მონელება და ყველა კალორია დაწვა მოახდინოს. წინააღმდეგ შემთხვევაში, დაუხარჯავი კალორიები დაილექება ორგანიზმში და ხელს შეუწყობს ზედმეტი კილოგრამების მატებას.

როგორი საუზმე აკმაყოფილებს რეკომენდაციებს?

ინგლისური საუზმე შეიძლება ჩაითვალოს საკმაოდ ნოყიერი და ექსპერტების რეკომენდაციების შესაბამისი. ეს კვება მოიცავს შემწვარ ძეხვს, ბოსტნეულს, შემწვარ კვერცხს და კარაქიან ტოსტს.

რამდენის ჭამა შეგიძლიათ სხვა კვებაზე?

ყოველდღიური რაციონის დაახლოებით 30% მიირთვ სადილზე, 20% ვახშამზე და დატოვოთ დაახლოებით 10% წახემსებისთვის. ამავდროულად, უმჯობესია ვახშამზე ადვილად ასათვისებელი ცილოვანი საკვები აირჩიოთ - ორგანიზმი ნაკლებ დროსა და ენერგიას ხარჯავს მის დაშლასა და მონელებაზე.