რატომ უყვართ ადამიანებს ასე ძალიან ცხარე და მჟავე საკვები? - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რატომ უყვართ ადამიანებს ასე ძალიან ცხარე და მჟავე საკვები?

რომელიც ადამიანებში ტკივილს ან უსიამოვნო შეგრძნებას იწვევს, საშინელებათა ფილმის ყურების მსგავსად. ტვინი გამოყოფს ადრენალინს, ენდორფინს და დოფამინს - ჰორმონებს, რომლებიც ეხმარება ადამიანებს ენერგიულად და კარგად იგრძნონ თავი.

  • თუმცა, ბევრი ექსპერტის აზრით, ეს უფრო ამ პროდუქტების პრობლემაა, ვიდრე უპირატესობა. მტკივნეულ რეაქციებს იწვევს როგორც მჟავე, ასევე ცხარე საკვები. მიუხედავად იმისა, რომ ორივე შემთხვევაში ტვინმა შეიძლება დათრგუნოს პირველადი ტკივილის რეაქცია, სანელებლების გადაჭარბებულმა მოხმარებამ შეიძლება გამოიწვიოს კუჭ-ნაწლავის სერიოზული პრობლემები და ფატალური შედეგიც კი.