დასახელდა პროდუქტები დიაბეტისა და ალცჰაიმერის დაავადების რისკის შესამცირებლად
- ჯანდაცვის ეროვნული სამსახურის ინფორმაციით, ბოჭკოვანი საკვები აუმჯობესებს ნაწლავის მუშაობას და ამცირებს მრავალი დაავადების განვითარების რისკს. გარდა ამისა, ბოჭკოვანი კარგია ტვინის ფუნქციონირებისთვის. მასალაში აღნიშნულია, რომ მისი რეგულარული მოხმარება ამცირებს ხანდაზმულთა დემენციის განვითარების რისკს.
ჯანსაღი ბოჭკო გვხვდება მთლიან მარცვლეულის საუზმის მარცვლეულებში, ლობიოში და პარკოსნებში, კანიანად მომზადებულ კარტოფილში, თხილსა და თესლეულში, ახალ ხილსა და ბოსტნეულში, მთლიანი მარცვლეულის პურსა და მაკარონში, ხაზგასმულია სტატიაში.