რატომაა საშიში საავტომობილო გზებთან ახლოს გაყიდული ბოსტნეულისა და ხილის ჭამა - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რატომაა საშიში საავტომობილო გზებთან ახლოს გაყიდული ბოსტნეულისა და ხილის ჭამა

რომლებიც დაკავშირებულია დაბინძურებასთან და შენახვის ცუდ პირობებთან.

ბოსტნეული და ხილი, რომელიც იყიდება ტრანსპორტით გადატვირთულ გზებთან ახლოს, ექვემდებარება გამონაბოლქვი აირების ზემოქმედებას, რომელიც შეიცავს მავნე ნივთიერებებს, როგორიცაა:

  • აზოტის ოქსიდები,
  • ნახშირბადის მონოქსიდი,
  • წვრილი ნაწილაკები.

ეს გარემოს დამაბინძურებლები შეიძლება დასახლდეს საკვებზე, რაც მათ საჭმელად სახიფათოს გახდის.

როგორც წესი, მავნე ნივთიერებები ორგანიზმიდან თანდათანობით გამოიყოფა, მაგრამ დალექვისას იწვევს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დაავადებებს და იმუნიტეტის დაქვეითებას.

გარდა ამისა, გზის გასწვრივ გაყიდული ბოსტნეული და ხილი ხშირად ინახება არასწორ ტემპერატურასა და ტენიანობაზე, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს გაფუჭება და მავნე ბაქტერიების გამრავლება. ამასთან, პროდუქტს შეიძლება არ ჰქონდეს რაიმე საეჭვო გარეგნული ნიშანი.