რა ტემპერატურის სასმელები ზრდის პირის ღრუს და საყლაპავის კიბოს რისკს
პირველად შეიძლება საყლაპავი დაზიანდეს.
60 გრადუსზე მაღალი ტემპერატურის სასმელების დალევა საყლაპავის კიბოს განვითარების რისკს 2-3-ჯერ ზრდის.
თუ ამასთან ერთად არის სხვა უარყოფითი ფაქტორები, როგორიცაა მოწევა ან ალკოჰოლის დალევა, მაშინ რისკი კიდევ უფრო იზრდება.
მაღალ ტემპერატურაზე საჭმლის მომნელებელი ორგანოების ზედა ნაწილებში ზიანდება ეპითელური შრე. ასეთი ქრონიკული დაზიანება იწვევს ეპითელიუმის პათოლოგიურ ცვლილებებს, ქმნის ფონს ატიპიური უჯრედების განვითარებისათვის.
აღსანიშნავია, რომ მოსახლეობას, რომელიც ცხოვრობს სამხრეთ რეგიონებში და აზიის ქვეყნებში, უყვარს ძალიან ცხელი სასმელები. შესაბამისად, მათ შორის საყლაპავის კიბოს სიხშირე მაღალია.