რომელია ყველაზე მავნე საკვები პროდუქტები - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელია ყველაზე მავნე საკვები პროდუქტები

და შეცვალოთ ისინი უკეთესი ვარიანტებით.

ბევრი არაჯანსაღი საკვები ნახშირწყლებისა და ცხიმების კომბინაციაა, დამატებულ შაქართან, მარილთან ან ორივესთან ერთად.

ხშირად მოხმარებული მავნე საკვები და სასმელი, რომელთა შეზღუდვა რეკომენდებულია:

დამუშავებული ხორცი, როგორიცაა ბეკონი, ლორი, ჰოთ-დოგი

მაღალია კალორიებით, მარილით და დაკავშირებულია გულის დაავადების გაზრდილ რისკთან ქოლესტერინსა და არტერიულ წნევაზე გავლენის გამო. ასევე არსებობს მტკიცებულება, რომ კიბოს გამომწვევი ქიმიკატები წარმოიქმნება დამუშავებულ ხორცში.

გაზიანი სასმელები

შაქრიანი სასმელები დაკავშირებულია წონის მატებასთან, სიმსუქნესთან, ტიპი 2 დიაბეტთან და კბილების კარიესთან.

თეთრი პური

თეთრი პური მზადდება რაფინირებული ფქვილისგან, რომელსაც გადამუშავების დროს აშორებენ ბოჭკოებს და საკვებ ნივთიერებებს. ამან შეიძლება გამოიწვიოს სისხლში შაქრის დონის სწრაფი მატება და შეიძლება ხელი შეუწყოს წონის მატებას, ინსულინის მიმართ რეზისტენტობას და სხვა მეტაბოლურ პრობლემებს.

კარტოფილი ფრი

როგორც წესი, არაჯანსაღი ზეთებითა და მარილით არის დატვირთული. შემწვარი საკვების რეგულარულად გამოყენებამ შეიძლება გაზარდოს სიმსუქნის, გულის დაავადებების და სხვა ქრონიკული დაავადებების რისკი.

სწრაფი კვების ბურგერი

შეიცავს ნაჯერ ცხიმებს, მარილსა და დამატებულ შაქარს.

რეგულარულმა მიღებამ შეიძლება გამოიწვიოს ჯანმრთელობის ქრონიკული მდგომარეობების განვითარება, როგორიცაა დიაბეტი, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებები და სიმსუქნე.

დონატები

მიუხედავად იმისა, რომ დონატები გემრიელია, ჯანმრთელობისთვის მავნეა. დონატები შეიცავს უაღრესად რაფინირებულ და დამუშავებულ ზეთებს, შეიძლება შეიცავდეს ტრანს ცხიმს, მზადდება თეთრი ფქვილით და შეიცავს ძალიან დიდი რაოდენობით შაქარს.შაქრის რაოდენობამ მხოლოდ ერთ დონატში შეიძლება გამოიწვიოს სისხლში შაქრის მატება.

დამუშავებული ყველი

screenshot-2024-06-27-at-1633-1719491736.02.png

ყველის დამუშავება ზრდის ნაჯერი ცხიმების, ტრანსცხიმების, ნატრიუმის, შაქრის, საღებავებისა და არომატიზატორების შემცველობას, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს არტერიული წნევის, სისხლში შაქრისა და ქოლესტერინის დონის მატება.

კარტოფილის ჩიფსები

კარტოფილის ჩიფსები არის მაგალითი იმისა, რასაც უწოდებენ "ცარიელ კალორიებს". მათ არ გააჩნიათ მნიშვნელოვანი კვებითი ღირებულება - ჩიფსები მდიდარია ცხიმებით, დაბალია ცილებისა და ბოჭკოების შემცველობით.

წასახემსებლები

კრეკერი, ორცხობილები, ნამცხვრები, ხშირად შეიცავს არაჯანსაღ ცხიმებს, რაფინირებულ შაქარს და ხელოვნურ დანამატებს.