რა საშიშროებას ქმნის ობიანი პურის ჭამა
ქვეითდება იმუნიტეტი, შეიძლება განვითარდეს ალერგია და კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის პრობლემები. ანუ, დაობებული საკვების რეგულარული მოხმარება იწვევს ორგანიზმის ინტოქსიკაციას და მოწამვლას.
პური უნდა გადააგდოთ მაშინაც კი, როდესაც მასზე ძალიან მცირე რაოდენობითაა ობი, რადგან სოკოს სპორებმა უკვე დააზიანეს მთელი პროდუქტი.
- გარდა ამისა, სოკოს სპორების მდგრადობის გამო აუცილებელია მაცივრის (ან სხვა ადგილის, სადაც პური იყო) გარეცხვა და ოთახის ვენტილაცია.
ისინი უზარმაზარი სიჩქარით ვრცელდებიან მთელ ოთახში და რეალურად შეიძლება მოხდეს მათ მიერ ორგანიზმის დაინფიცირებაც კი.
ობის ზოგიერთი სახეობა შეიცავს მომაკვდინებელ ორგანულ ნაერთს - აფლატოქსინს - რომლის დიდმა დოზებმა შეიძლება გამოიწვიოს ღვიძლის ციროზი, მიაყენოს დარტყმა თირკმელებს, ამა თუ იმ ხარისხით ანგრევს იმუნური და ნერვული სისტემის ფუნქციონირებას.