სიმინდის გავლენა ჯანმრთელობაზე - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

სიმინდის გავლენა ჯანმრთელობაზე

რას შეიცავს სიმინდი?

სიმინდი ავსებს ორგანიზმის საჭირო საკვები კომპონენტებით, როგორიცა A, B6 და B12 ვიტამინები. შეიცავს კალიუმს, კალციუმს, ნატრიუმს და რკინას, ასევე მცირე რაოდენობით ცილას, რაც იმას ნიშნავს, რომ ხელს უწყობს უჯრედების აღდგენას.

სიმინდის სარგებელი ჯანმრთელობისთვის

მასში შემავალი ხსნადი და უხსნადი ბოჭკოების წყალობით, ხელს უშლის დიარეას, ყაბზობას და მსგავს პრობლემებს.

B12 და ფოლიუმის მჟავა ხელს უწყობს ორგანიზმში რკინის დეფიციტის აღმოფხვრას. ის ხელს უშლის ანემიას.

ამცირებს ცუდ ქოლესტერინს მასში შემავალი ომეგა -3 ცხიმოვანი მჟავის წყალობით და ხელს უწყობს გულ-სისხლძარღვთა ჯანმრთელობას და შესაძლოა შეამციროს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების რისკი.

სიმინდში დიდი რაოდენობით არსებული B ჯგუფის ვიტამინები ხელს უწყობს ფსიქიკური ჯანმრთელობის დაცვას. მას განსაკუთრებით შეუძლია შეამციროს დარღვევების რისკი, როგორიცაა ალცჰაიმერი.

კარგია თვალის ჯანმრთელობისთვის, რადგან შეიცავს A ვიტამინს, ამცირებს მხედველობის დარღვევებს.

მოხარშული სიმინდი ერთ-ერთი ყველაზე მოხმარებული მარცვლეული საკვებია. ის მდიდარია ისეთი კომპონენტებით, როგორიცაა კალიუმი, თუთია, რკინა და მაგნიუმი, რომლებსაც ის ასევე შეიცავს B6 და A ვიტამინებს.

მდიდარია ანტიოქსიდანტებით და აძლიერებს იმუნიტეტს.

კარგია თვალის ჯანმრთელობისთვის, განსაკუთრებით სასარგებლოა ბადურასთვის.

მას შეუძლია თავიდან აგვაცილოს ისეთი დაავადებები, როგორიცაა პოდაგრა, კოლიკა და ცისტიტი.

ხელს უწყობს საჭმლის მონელების ფუნქციონირებას და სასარგებლოა ნაწლავის საზიანო ბაქტერიების აღმოფხვრაში.

კუჭის მჟავის დაბალანსების უნარის გამო, ამცირებს ისეთი პრობლემების სიმპტომებს, როგორიცაა წყლულები და რეფლუქსი.

სიმინდი შეიცავს A, C, E ვიტამინებს და კაროტინებს. ეს ინგრედიენტები მნიშვნელოვან გავლენას ახდენენ კანის ჯანმრთელობაზე და თითოეულს აქვს განსხვავებული სარგებელი. A ვიტამინის წყალობით შესაძლებელია კანის პრობლემების თავიდან აცილება. ვინაიდან C ვიტამინი გვიცავს მზის მავნე სხივებისგან, ამცირებს ნაოჭების წარმოქმნის რისკს. E ვიტამინს შეუძლია უზრუნველყოს კანის ახალგაზრდობა, რადგან ის ჯანს უჯრედების სიჯანსაღის შენარჩუნებაში ეხმარება.