რა სარგებელი აქვს ფილტრის ყავას და რა რაოდენობით მიღებაა დასაშვები
ამ ტიპის ყავა მიიღება დაფქული ყავის მარცვლების მოხარშვით სწორ ტემპერატურაზე.
ყავის დალევა დღის დასაწყისში ორგანიზმს ენერგიით ავსებს. ყავას მიირთმევენ სამუშაო გარემოში, რათა უკეთესად მოახდინონ სამუშაოზე ფოკუსირება. ფილტრის ყავის ერთ-ერთი უპირატესობა ის არის, რომ ის ადამიანებს ენერგიას აძლევს. ამ მიზეზით, ყავის მოხმარების ტენდენცია იზრდება დატვირთული სამუშაოს პროცესში. ფილტრის ყავას, მისი განსხვავებული არომატისა და დაფქული ბუნების გამო, უპირატესობას ანიჭებენ ადამიანები, რომლებსაც სურთ თავი ენერგიულად იგრძნონ დღის განმავლობაში.
ფილტრის ყავისათვის რეკომენდირებულია ქაღალდის ფილტრების გამოყენება.
ფილტრის ყავის სარგებელი
- ხელს უწყობს სისხლში შაქრის დაბალანსებას;
- ამცირებს ალცჰაიმერის დაავადების რისკს;
- აძლევს სხეულს ენერგიას;
- აჩქარებს ნივთიერებათა ცვლას;
- აქვს შარდმდენი თვისებები,
- ხელს უწყობს ორგანიზმიდან მავნე ბაქტერიების და მიკრობების მოცილებას;
- უზრუნველყოფს კონცენტრაციას;
- ხელს უწყობს ტვინის ფუნქციების განვითარებას;
- აქვს ადრენალინის გამაძლიერებელი თვისებები;
- ხელს უწყობს გულის დაავადებების თავიდან აცილებას;
- სასარგებლოა დიაბეტით დაავადებულთათვის;
- ამცირებს ქრონიკული დაავადებების რისკს;
- ხელს უწყობს ჯანსაღი უჯრედების დაცვას;
- ებრძვის თავისუფალ რადიკალებს;
- იცავს ღვიძლის ჯანმრთელობას;
- ხელს უწყობს კიბოს რისკის შემცირებას;
- ამცირებს დეპრესიის რისკს
ყავა, რომელიც შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, უნარჩუნებს კანს ახალგაზრდობას, ეხმარება თავისუფალი რადიკალების გაწმენდას კანიდან, ეს ხელს უწყობს კანზე დაბერების ნიშნების შეფერხებას, ხელს უწყობს აკნეს წარმოქმნის თავიდან აცილებას, კანის ტონის გათანაბრებას.
ცნობილია, რომ თითქმის ყველა სახის ფილტრის ყავის სარგებელი განსხვავდება ერთმანეთისგან.
რძიანი - მას მოიხმარენ კლასიკურად მოხარშულ ყავაში რძის დამატებით.
არომატიზებული - ამ ტიპის ყავა შეიძლება იყოს როგორც ძლიერი, ასევე რბილი. მზადდება ხილის, კაკაოს, კარამელის, შოკოლადის და თხილის არომატით.
ფილტრის ყავის ნაზავი - ამ ნარევში, როგორც წესი, გამოიყენება ორი განსხვავებული ყავის მარცვალი ერთად. აუცილებელია იმის უზრუნველყოფა, რომ ყავის ორი მარცვალი ერთმანეთთან თავსებადია.
ძლიერი სასმელი - ეს არის ყავის სახეობა, რომელიც მზადდება მუქი მოხალული ყავის მარცვლებით.
ფილტრის ყავის სარგებელი ზოგადად უფრო ეფექტურია კლასიკურად მომზადებულ ყავაში. არსებობს რამდენიმე რჩევა, რომ ისარგებლოთ ფილტრის ყავის სარგებლიანობით და ამავდროულად არ იყოს ძალიან მწარე. ყველაზე მნიშვნელოვანი, რაც გასათვალისწინებელია არის გამოსაყენებელი ყავის მარცვლების შერჩევა.
ყურადღება უნდა მიაქციოთ, თუ როგორ დაფქვათ შერჩეული ყავის მარცვლები.
ცხელი წყალი უნდა გამოიყენოთ, რათა თქვენს მიერ მომზადებულ ყავას მწარე გემო არ ჰქონდეს.
ყავის გემოზე გავლენას ახდენს მოდუღების დროც. დიდი ხნის განმავლობაში მოხარშულ ყავას უფრო მწარე გემო აქვს.
მიუხედავად იმისა, რომ ამ ტიპის ყავა სასარგებლოა, ის არ უნდა მიირთვათ გარკვეულ რაოდენობაზე მეტი.
დღის განმავლობაში საშუალოდ ერთი ფინჯანი ყავის მოხმარება საკმარისია, მიზანშეწონილად ითვლება მაქსიმუმ ორი ჭიქა ფილტრის ყავის მოხმარება. ამ ტიპის ყავის მითითებულ რაოდენობაზე მეტის დალევა თქვენს ჯანმრთელობას ზიანს აყენებს. კერძოდ, ხდება ძილის რეჟიმის დარღვევა, დეჰიდრატაცია, გულის რიტმის აჩქარება.