ბადრიჯანი - რა სარგებელი აქვს მას ჯანმრთელობისთვის და როდის არ არის მისი მიღება რეკომენდებული
თუმცა, მიუხედავად იმისა, რომ ბადრიჯანი ცნობილია თავისი სასარგებლო თვისებებით, გადაჭარბებული მოხმარება არ არის სასურველი.
თუ დისკომფორტს განიცდით ბადრიჯნის მიღების შემდეგ, აუცილებლად უნდა მიმართოთ სპეციალისტ ექიმს.
ბადრიჯნის სარგებელი:
იცავს უჯრედებს სხვადასხვა დაზიანებისგან - ის შეიცავს ბევრ ანტიოქსიდანტს, როგორიცაა A და C ვიტამინი.
ხელს უწყობს დიაბეტის კონტროლს თვალისა და გულის ჯანმრთელობასთან ერთად.
შეიცავს დიდი რაოდენობით ბოჭკოს - რაც სასარგებლოა ნაწლავების ჯანმრთელობისთვის.
ფენოლური ნაერთების წყალობით მას შეუძლია გააძლიეროს ძვლების ჯანმრთელობა.
კალციუმის და რკინის შემცველობა კარგი იყოს ოსტეოპოროზისთვის.
B6 და C ვიტამინებთან ერთად კალიუმის შემცველობამ შეიძლება ხელი შეუწყოს გულის ჯანმრთელობის გაძლიერებას.
რეგულარული მოხმარების შედეგად, მას შეუძლია გავლენა მოახდინოს ქოლესტერინის დონის დაბალანსებაზე.
ბადრიჯანში შემავალი პოლიფენოლები ხელს უყწობენ კიბოს პრევენციას.
ბადრიჯანი აქვეითებს მადას და ზრდის ნაყროვანების შეგრძნებას. ამრიგად, ეს შეიძლება იყოს ძალიან სასარგებლო მათთვის, ვისაც წონის დაკლება სურს.
იცავს ღვიძლს გარკვეული ტოქსინებისგან.
ბადრიჯანმა შეიძლება გამოიწვიოს დისკომფორტი, განსაკუთრებით იმ პირებში, ვისაც ნაღვლის ბუშტის პრობლემები აქვს. ასევე შეიძლება გამოიწვიოს თირკმლის ქვების წარმოქმნა დიდი დოზით მოხმარებისას. ამიტომ, მნიშვნელოვანია ზომიერების დაცვა.
ბადრიჯანი უნდა იყოს კარგად დამწიფებული, თუმცა არ უნდა მიირთვათ ბადრიჯანი, თუ ის ჩვეულებრივზე რბილია.