ინგრედიენტი, რომელიც ზრდის ყავის სარგებელს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ინგრედიენტი, რომელიც ზრდის ყავის სარგებელს

ყავა გვაძლევს ენერგიას და გვეხმარება სიფხიზლეში. ასევე დადასტურებულია, რომ ის არის გულისთვის ჯანსაღი სასმელი. დღეში ერთი-ორი ფინჯანი ყავის დალევა დაკავშირებულია გულის დაავადების და გულის უკმარისობის დაქვეითებულ რისკთან.

და არის ერთი განსაკუთრებული ინგრედიენტი, რომელსაც შეუძლია გაზარდოს ყავის სარგებელი. ეს ინგრედიენტი არის კაკაო. კაკაოს ფხვნილს შეუძლია შეამციროს ანთება.

ყავას გულისთვის ჯანსაღია, მაგრამ კაკაოს დამატებამ შეიძლება კიდევ უფრო გააუმჯობესოს ეს სარგებელი. ყავის მარცვლების მსგავსად, კაკაოს ფხვნილი შეიცავს ფლავანოლებს, რომლებსაც აქვთ ანთების საწინააღმდეგო ეფექტი, ამშვიდებენ სისხლძარღვებს და აუმჯობესებენ სისხლში შაქრის კონტროლს.

ფლავანოლები ამცირებენ ანთებას და აუმჯობესებენ სისხლის ნაკადს, რამაც შეიძლება დადებითად იმოქმედოს გულის ჯანმრთელობაზე სისხლძარღვების მოდუნების გზით, რაც ამცირებს არტერიულ წნევას.

გაითვალისწინეთ, რომ კაკაო და შოკოლადი არ არის იგივე. კაკაოს ფხვნილი უფრო ნაკლებ ნაჯერ ცხიმს და დამატებულ შაქარს შეიცავს.

რჩევები გულისთვის ჯანსაღი ყავის მომზადებისთვის

ყურადღება მიაქციეთ ფინჯნის ზომას.

დაამატეთ ორი სუფრის კოვზი კაკაოს ფხვნილი ან ნედლი კაკაოს ფხვნილი ყავაში, რათა მიიღოთ მაქსიმალური სარგებელი გულის ჯანმრთელობისთვის.

ნუ დაამატებთ ზედმეტ კრემსა და შაქარს

ყავას ბუნებრივად ნულოვანი კალორიული სასმელია, მაგრამ თუ კრემს, შაქარს და სხვა არომატიზატორებს დაუმატებთ, კალორიების დაგროვება დაიწყება. ამან შეიძლება უარყოფითი გავლენა მოახდინოს გულის ჯანმრთელობაზე, დიდი რაოდენობით მოხმარებისას.

მოერიდეთ ყავაში მაღალცხიმიანი რძის, ქოქოსის ზეთის დამატებას, ყველა მათგანი შეიცავს დიდი რაოდენობით ნაჯერ ცხიმს და შეიძლება გაზარდოს გულის დაავადების რისკი.

ყავის და კაკაოს ფხვნილის ყიდვისას ეტიკეტზე მოძებნეთ წარწერა “ორგანული”. რაც უფრო სასარგებლოა ინგრედიენტები, მით უკეთესი. მოძებნეთ კაკაოს ფხვნილი, რომელსაც აქვს 4% კაკაოს ფლავონოიდები. ასევე, დარწმუნდით, რომ პირველი ინგრედიენტი არის კაკაო და არა შაქარი და დარწმუნდით, რომ ის უშაქროა.