ყოველდღიურად რომელ საკვებზე უარის თქმა არის საზიანო ჯანმრთელობისთვის
ამ მდგომარეობის უგულებელყოფამ და მუდმივმა სტრესმა შეიძლება გამოიწვიოს გადაღლა და მდგომარეობის გაუარესება.
- ყურადღება მიაქციეთ კვებას, კერძოდ, ნახშირწყლების საკმარის მოხმარებას; მენიუში უნდა იყოს რთული ნახშირწყლები - ბურღულეული, მარცვლეულის პური.
- დაღლილობის კიდევ ერთი მიზეზი შეიძლება იყოს თირკმელზედა ჯირკვლების ფუნქციის დარღვევა, კორტიზოლის დეფიციტი.
ამ შემთხვევაში დაღლილობის შეგრძნება გაღვიძების მომენტიდან მოდის.
- გარდა ამისა, დაღლილობა შეიძლება მიუთითებდეს რკინის დეფიციტზე და ანემიაზე. იძინე დღეღამეში მინიმუმ შვიდი საათი, შეეცადეთ დაიძინოთ 12 საათამდე.
როდესაც ვლინდება ქრონიკული დაღლილობის სინდრომი, რომელიც გამოწვეულია ვირუსული დაავადებებით, აღინიშნება სხეულის ტემპერატურის უმნიშვნელო მატება, გადიდებული ლიმფური კვანძები, ტკივილი სახსრებსა და კუნთებში. ჩაიტარეთ სისხლის ზოგადი ანალიზი (ლეიკოციტები, ლიმფოციტები, ედს, მონოციტები), Ig G და M.
ასევე წაიკითხეთ:
ხშირია დაღლილობის შეგრძნება ჭამის შემდეგ, განსაკუთრებით თუ ნახშირწყლებითა და ცილებით სავსე საკვების მიღების შემდეგ.
ჰორმონები ასევე მნიშვნელოვან როლს თამაშობენ საჭმლის მონელებაში.
ზოგიერთი მკვლევარი თვლის, რომ ადამიანები ჭამის შემდეგ გრძნობენ დაღლილობას, რადგან მათი სხეული უფრო მეტ სეროტონინს გამოიმუშავებს. სეროტონინი არის ქიმიური ნივთიერება, რომელიც არეგულირებს განწყობასა და ძილის ციკლებს.
ტრიპტოფანი, რომელიც აუცილებელი ამინომჟავა და გვხვდება ცილებით მდიდარ საკვებში, ეხმარება ორგანიზმს სეროტონინის გამომუშავებაში.
აქედან გამომდინარე, როცა ნახშირწყლებითა და პროტეინებით მდიდარ საკვებს მიირთმევთ, შეიძლება გქონდეთ ძილიანობის შეგრძნება, დაღლილობა. და თუ დიდი რაოდენობით იღებთ ასეთ საკვებს, ამან შეიძლება გადატვირთოს თქვენი საჭმლის მომნელებელი სისტემა.
უმჯობესია მიირთვათ კარგად დაბალანსებული საკვები, რომელიც შეიცავს ბოჭკოსა და ჯანსაღ ცხიმებს. განაგრძეთ კითხვა