მარცვლეული პროდუქტები, რომლებიც სასარგებლოა ტიპი 2 დიაბეტის დროს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

მარცვლეული პროდუქტები, რომლებიც სასარგებლოა ტიპი 2 დიაბეტის დროს

ასეთებია:

  • ყავისფერი ბრინჯი

წარმოადგენს თეთრი ბრინჯის ჯანსაღ ალტერნატივას. ყავისფერი ბრინჯი ამცირებს ტიპი 2 დიაბეტის განვითარების რისკს და არეგულირებს სისხლში შაქრის დონეს.

  • შვრია

მდიდარია ბოჭკოთი, რაც ხელს უწყობს შაქრის დონის კონტროლს. მაქსიმალური სარგებლისთვის უჯობესია აირჩიოთ მსხვილად დაფქვილი, ნაკლებად დამუშავებული შვრია.

  • წიწიბურა

წიწიბურას ფქვილის გამოყენება თეთრი ფქვილის ნაცვლად, ხელს უწყობს წყალში ხსნადი ბოჭკოს მიღებას.

  • კინოა

შეიცავს პროტეინებს და ბოჭკოს.

  • ხორბალი

ხორბლის მთლიანი მარცვლები ხელს უყწობს სისხლში შაქრის დონის რეგულირებას.

  • ქერი

განსაკუთრებით ქერის პური, ხელს უყწობს მეტაბოლიზმის გაუმჯობესებას, ინსულინის მიმართ მგრძნობელობის რეგულირებას და მადის კონტროლს.

ამ მცირე ცვლილებებით ხელს შეუწყობთ ჯანმრთელობის შენარჩუნებას.