მარცვლეული პროდუქტები, რომლებიც სასარგებლოა ტიპი 2 დიაბეტის დროს
ასეთებია:
- ყავისფერი ბრინჯი
წარმოადგენს თეთრი ბრინჯის ჯანსაღ ალტერნატივას. ყავისფერი ბრინჯი ამცირებს ტიპი 2 დიაბეტის განვითარების რისკს და არეგულირებს სისხლში შაქრის დონეს.
-
შვრია
მდიდარია ბოჭკოთი, რაც ხელს უწყობს შაქრის დონის კონტროლს. მაქსიმალური სარგებლისთვის უჯობესია აირჩიოთ მსხვილად დაფქვილი, ნაკლებად დამუშავებული შვრია.
- წიწიბურა
წიწიბურას ფქვილის გამოყენება თეთრი ფქვილის ნაცვლად, ხელს უწყობს წყალში ხსნადი ბოჭკოს მიღებას.
- კინოა
შეიცავს პროტეინებს და ბოჭკოს.
- ხორბალი
ხორბლის მთლიანი მარცვლები ხელს უყწობს სისხლში შაქრის დონის რეგულირებას.
- ქერი
განსაკუთრებით ქერის პური, ხელს უყწობს მეტაბოლიზმის გაუმჯობესებას, ინსულინის მიმართ მგრძნობელობის რეგულირებას და მადის კონტროლს.
ამ მცირე ცვლილებებით ხელს შეუწყობთ ჯანმრთელობის შენარჩუნებას.