რამდენიმე წესი სწორი კვებისთვის - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რამდენიმე წესი სწორი კვებისთვის

ასაკის, სქესის, ჯანმრთელობის მდგომარეობის, ფიზიკური აქტიურობის შესაბამისად, თუმცა მნიშვნელოვანია ისიც, რამდენ კალორიას მივიღებთ მთელი დღის განმავლობაში, როგორ და როდის.

დაიწყეთ დღე ერთი ჭიქა წყლით - ის აფხიზლებს ორგანიზმს, ხელს უწყობს საჭმლის მომნელებელი სისტემის გამართულ მუშაობას, ტოქსინების გამოდევნას და საკვებში არსებული ნივთიერებების უკეთ ათვისებას.

ჭამეთ მხოლოდ მაშინ, როცა ნამდვილად გშიათ.

ჭამეთ ნელა - ეცადეთ, მიირთვათ მშვიდ, არასტრესულ გარემოში.

კარგად დაღეჭეთ საკვები.

კვებათა შორის ინტერვალი, სულ ცოტა, 3-4 საათი უნდა იყოს.

ნუ შეჭამთ გვიან - დაძინებამდე, სულ ცოტა, 3-4 საათით ადრე უნდა მიიღოთ საკვები, რათა ორგანიზმს საკმარისი დრო ჰქონდეს საკვების გადასამუშავებლად.

უპირატესობა მიანიჭეთ მთლიან მარცვლეულს - იგი რაფინირებული მარცვლეულისგან განსხვავებით, მარცვლეული უხვად აწვდის ორგანიზმს მინერალებს, ვიტამინებს,და ბოჭკოს.

რაციონში უნდა იყოს ხილი, ბოსტნეული, თევზი, თხილეული.

ერიდეთ მავნე ცხიმებს.

ზომიერად მიიღეთ ხორცი.

შეზღუდეთ შაქარი.

ზომიერად გამოიყენეთ მარილი.

ერიდეთ მავნე საკვებს.

ყურადღება მიაქციეთ დღის განმავლობაში მიღებულ კალორიებს.