როგორ დავძლიოთ ტკბილზე დამოკიდებულება - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

როგორ დავძლიოთ ტკბილზე დამოკიდებულება

და მისგან თავის დაღწევა საკმაოდ რთულია.

ჯანმრთელობის გაუარესება

ხშირად ტკბილეულზე დამოკიდებულება პათოლოგიურია. უფრო მეტიც, ის არ იქცევა დამოუკიდებელ პრობლემად, არამედ ხდება გარკვეული პათოლოგიების შედეგი. ასე რომ, მაგალითად, თუ ცომეულის, ნამცხვრებისა და ტკბილეულისადმი ლტოლვა აღინიშნება, მაშინ უნდა შეამოწმოთ ინსულინის დონე.

ამ დამოკიდებულების მიზეზი შეიძლება იყოს ჰიპერინსულინემია (პანკრეასის ჰიპერპლაზია ან ადენომა/ინსულინომა).

აქ მოქმედებს ჩვევა და პრინციპი: თქვენ მიირთმევთ ცოტა ნაკლებ ტკბილეულს, ვიდრე ჩვევის გარეშე იყენებთ, ინსულინი იწარმოება რეზერვში - შაქრის დონე ეცემა. ორგანიზმი ჰიპოგლიკემიის თავიდან ასაცილებლად ისევ ტკბილეულს ითხოვს. შეგიძლიათ ყურადღება გაამახვილოთ შემდეგ სიმპტომზე: ჭამის შემდეგ მდგომარეობის გაუმჯობესება,. ასევე შეიძლება შეინიშნოს შაქრის დაბალი დონის სიმპტომები: ნერვოზულობა, თავის ტკივილი, ოფლიანობა, რაც განსაკუთრებით უარესდება ფიზიკური დატვირთვით ან თუნდაც ოდნავი მოძრაობით, რადგან გლუკოზა ასევე გამოიყენება მოძრაობისთვის. იქმნება მანკიერი წრე.

შაქრის დამოკიდებულების კიდევ ერთი მიზეზი არის კორტიზოლი. ეს არის სტრესის ჰორმონი. როდესაც ადამიანი გახანგრძლივებული ნერვული დაძაბულობის ქვეშ იმყოფება, მას ასევე შეიძლება განიცადოს ფარული ანთება. სხეული გადადის მობილიზაციის რეჟიმში. ეს მოითხოვს გლუკოზის აქტიურ წარმოებას, რათა იყოს ენერგია მოქმედებისთვის. აქედან გამომდინარეობს ტკბილეულისადმი ლტოლვა, როგორც ენერგიის ყველაზე აშკარა წყაროსადმი.

პრობლემა შესაძლოა ფერმენტებშიც იყოს. მათი უკმარისობა ან ფერმენტოპათიასთან დაკავშირებული პრობლემები პანკრეასის ხანგრძლივი დისფუნქციის გამო. სხეულს სჭირდება სხვა გზები ენერგიის უფრო სწრაფად მოსაპოვებლად. შედეგად ტკბილეულისადმი ლტოლვას აძლიერებს.

ტკბილეულის სურვილი ასევე შეიძლება გაძლიერდეს პარაზიტით დაინფიცირების გამო. მათ არსებობისა და გამრავლებისთვის მეტი დამატებითი კვება სჭირდებათ.

ტკბილეულისადმი ლტოლვა ვითარდება ცილების, B ჯგუფის ვიტამინების და ზოგიერთი მიკროელემენტის დეფიციტის ფონზე, როგორიცაა ქრომი, რკინა, მაგნიუმი და სხვა. თუმცა, დაბალანსებული კვებისას, როდესაც პროტეინი საკმარისი რაოდენობითაა მიწოდებული, ხოლო ადვილად მოსანელებელი ნახშირწყლები შეზღუდულია დიეტაში (ისინი ხელს უშლიან ცილების შეწოვას), არის საკმარისი რაოდენობით ხილი და ბოსტნეული, სიტუაცია ნორმალიზდება. ცილა მენიუში უნდა იყოს 10 გრამი კგ წონაზე. თუ ვსაუბრობთ მზარდ ორგანიზმზე ან სპორტსმენზე, მაშინ ცილის რაოდენობა უფრო მაღალი უნდა იყოს.

რა უნდა ვქნა?

რა თქმა უნდა, ჯერ უნდა მიმართოთ ექიმს, გაიაროთ გამოკვლევა და შემდეგ გაუმკლავდეთ მიზეზს. შესაძლოა საჭირო გახდეს მენიუს ხელახლა შერჩევა.