,,მეწამული საკვების” ძალა - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

,,მეწამული საკვების” ძალა

ნივთიერებების ნიშანი, რომელსაც ეწოდება ანთოციანინები. ისინი ხელს უწყობენ უჯრედების დაცვას დაზიანებისგან.

ქლიავი - რაც მეტი ფერია ნაყოფში, მით მეტია ანთოციანინები. მწიფე ხილს ასევე ექნება მეტი გამოსაყენებელი საკვები ნივთიერებები. ქერქში შეიძლება იყოს 20-ჯერ მეტი ანტიოქსიდანტები, ვიდრე შიგნით.

კენკრა - მიუხედავად იმისა, რომ ანთოციანინები დაკავშირებულია მეწამულ ფერთან, პიგმენტები შეიძლება იყოს წითლიდან ლურჯამდე. მოცვი, მაყვალი, მარწყვი, მოცვი, შავი მოცხარი და თუთა - ყველა მათგანს მსგავსი თვისებები აქვს. მათ შეუძლიათ გაზარდონ გონების ძალა და განწყობა. მეცნიერები ვარაუდობენ, რომ ანთოციანინები ტვინის უჯრედებს ეხმარებიან ერთმანეთთან კომუნიკაციაში.

ყურძენი - მისი ანთოციანინები შეიძლება იყოს წითელიდან შავამდე. ყურძენი ცნობილია რესვერატროლის შემცველობით, რომელმაც დიდი ყურადღება მიიპყრო, რადგან არის საკვები ნივთიერებების ჯგუფის ნაწილი, რომლებიც იცავენ უჯრედებს დაზიანებისგან.

მეწამული სტაფილო - აუმჯობესებს იმუნურ სისტემას, გააჩნია ანტიკანცეროგენული მოქმედება.

Წითელი კომბოსტო - მნიშვნელოვან როლს ასრულებს საჭმლის მომნელებელი სისტემის ჯანმრთელობის შენარჩუნებაში.

ჭარხალი - მისი ფერი მომდინარეობს სხვადასხვა ანტიოქსიდანტისგან, რომლებსაც ბეტალაინი ეწოდება.

მუქი წითელი ალუბალი - ანთოციანინები, რომლებიც მათ მუქ მდიდარ ფერს ანიჭებენ, შესაძლოა დაგეხმარონ არტერიული წნევის შემცირებაში და სისხლძარღვების სიჯანსაღეში. ალუბალი სავსეა საკვები ნივთიერებებით, რომლებიც ერთად შეიძლება დაეხმაროს კიბოს, გულის დაავადებებისა და დიაბეტის თავიდან აცილებას.