,,მეწამული საკვების” ძალა
ნივთიერებების ნიშანი, რომელსაც ეწოდება ანთოციანინები. ისინი ხელს უწყობენ უჯრედების დაცვას დაზიანებისგან.
ქლიავი - რაც მეტი ფერია ნაყოფში, მით მეტია ანთოციანინები. მწიფე ხილს ასევე ექნება მეტი გამოსაყენებელი საკვები ნივთიერებები. ქერქში შეიძლება იყოს 20-ჯერ მეტი ანტიოქსიდანტები, ვიდრე შიგნით.
კენკრა - მიუხედავად იმისა, რომ ანთოციანინები დაკავშირებულია მეწამულ ფერთან, პიგმენტები შეიძლება იყოს წითლიდან ლურჯამდე. მოცვი, მაყვალი, მარწყვი, მოცვი, შავი მოცხარი და თუთა - ყველა მათგანს მსგავსი თვისებები აქვს. მათ შეუძლიათ გაზარდონ გონების ძალა და განწყობა. მეცნიერები ვარაუდობენ, რომ ანთოციანინები ტვინის უჯრედებს ეხმარებიან ერთმანეთთან კომუნიკაციაში.
ყურძენი - მისი ანთოციანინები შეიძლება იყოს წითელიდან შავამდე. ყურძენი ცნობილია რესვერატროლის შემცველობით, რომელმაც დიდი ყურადღება მიიპყრო, რადგან არის საკვები ნივთიერებების ჯგუფის ნაწილი, რომლებიც იცავენ უჯრედებს დაზიანებისგან.
მეწამული სტაფილო - აუმჯობესებს იმუნურ სისტემას, გააჩნია ანტიკანცეროგენული მოქმედება.
Წითელი კომბოსტო - მნიშვნელოვან როლს ასრულებს საჭმლის მომნელებელი სისტემის ჯანმრთელობის შენარჩუნებაში.
ჭარხალი - მისი ფერი მომდინარეობს სხვადასხვა ანტიოქსიდანტისგან, რომლებსაც ბეტალაინი ეწოდება.
მუქი წითელი ალუბალი - ანთოციანინები, რომლებიც მათ მუქ მდიდარ ფერს ანიჭებენ, შესაძლოა დაგეხმარონ არტერიული წნევის შემცირებაში და სისხლძარღვების სიჯანსაღეში. ალუბალი სავსეა საკვები ნივთიერებებით, რომლებიც ერთად შეიძლება დაეხმაროს კიბოს, გულის დაავადებებისა და დიაბეტის თავიდან აცილებას.