რა შეიძლება აღმოჩნდეს ცუდი განწყობის მოულოდნელი მიზეზი
ასეთი რაციონი უარყოფითად მოქმედებს ნაწლავის მიკროფლორაზე, რაც პირდაპირ აისახება ადამიანის ემოციურ მდგომარეობაზე.
თუ ადამიანი ჭამს ცუდად, ცოტა ბოსტნეულს, ხილს, ფერმენტირებულ რძეს და ფერმენტირებულ საკვებს, როგორიცაა მჟავე კომბოსტო, მაგრამ ჭამს ბევრ ტკბილეულს და ცომეულს, მაშინ იგი ფაქტობრივად ავითარებს პათოგენური ფლორას ნაწლავებში. ამ შემთხვევაში დიდია ნერვული სისტემის დაზიანების რისკი, ვინაიდან მიკრობიომი პირდაპირ მოქმედებს მასზე.
მიკრობიომის დარღვევამ შეიძლება ადამიანებში მოწყენილობის შეგრძნება, გაღიზიანება განავითაროს და ზოგიერთ გამაღიზიანებელ პირობებთან ადაპტაციის უუნარობა გამოიწვიოს.