/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რჩევები

რატომ იწვევს თავის ტკივილს წითელი ღვინო ზოგიერთ ადამიანში?

რატომ იწვევს თავის ტკივილს წითელი ღვინო ზოგიერთ ადამიანში?
ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო ანტიოქსიდანტების ალკოჰოლთან შერევამ

შეიძლება გამოიწვიოს ტოქსიკური ეფექტი ზოგიერთ ადამიანში.

წითელი ღვინის მიღების შემდეგ თავის ტკივილი შეიძლება გამოწვეული იყოს მომატებული მგრძნობელობით ღვინოში არსებული სხვადასხვა ნაერთის მიმართ, მათ შორისაა ჰისტამინები, ტანინები, სულფიტები და ფლავონოლები.

როგორ შეიძლება წითელ ღვინოში არსებული ჯანსაღი ანტიოქსიდანტი გახდეს ტოქსიკური

სამეცნიერო ანგარიშებში გამოქვეყნებული ახალი კვლევა ვარაუდობს, რომ წითელ ღვინოში ბუნებრივად არსებული ანტიოქსიდანტი ხელს უშლის ალკოჰოლის სწორ მეტაბოლიზმს.

კვერცეტინი არის ფლავონოლი, ფლავონოიდების ქვეკლასი, რომელიც წარმოადგს ქიმიურ ნაერთს და ბუნებრივად გვხვდება ყველა სახის ხილსა და ბოსტნეულში, მათ შორის ყურძენში. ამერიკის გულის ასოციაციის თანახმად, ფლავონოიდებს აქვთ მრავალი სარგებელი გულისა და ტვინის ჯანმრთელობაზე.

საინტერესოა, რომ კვერცეტინი ითვლება ჯანსაღ ანტიოქსიდანტად და ხელმისაწვდომია დანამატის სახითაც კი, მაგრამ მკვლევარებმა დაადგინეს, რომ როდესაც მეტაბოლიზდება ალკოჰოლთან ერთად, ის შეიძლება იყოს პრობლემური.

შეკითხვა ექიმს
<p>-გამარჯობა. ბოლო რამდენიმე თვეა სამსახურში ძალიან ვიღლები, ისე, რომ გონებრივად ვითიშები და თვალები მეხუჭება. სამსახურში კი მიწევს მძიმე ფიზიკური შრომა, თუმცა 2 წლის მანძილზე ასე არასდროს ვყოფილვარ. მაინტერესებს თქვენი რჩევა. ასევე რა ვიტამინები უნდა შევიმოწმო? ასევე ვარ რკინადეფიციტური ანემიისკენ მიდრეკილი და ექიმის დანიშნულებით ვსვამ გალფერს.</p>

როდესაც ის სისხლში შედის, ორგანიზმი გარდაქმნის მას სხვა ფორმად, რომელსაც ეწოდება კვერცეტინ გლუკურონიდი. ამ ფორმით, ის ბლოკავს ალკოჰოლის მეტაბოლიზმს.

როდესაც პროცესები მიმდინარეობს, ავტორების თქმით, ხდება ტოქსინის, აცეტალდეჰიდის დაგროვება სისტემებში. აცეტალდეჰიდი არის ცნობილი ტოქსინი, გამღიზიანებელი და ანთებითი ნაერთი და მისმა მაღალმა დონემ შეიძლება გამოიწვიოს სახის სიწითლე, თავის ტკივილი და გულისრევა.

წითელი ღვინო ყველაზე მეტად იწვევს თავის ტკივილს იმ ადამიანებში, რომლებსაც აწუხებთ ალკოჰოლის მიერ გამოწვეული თავის ტკივილი. კვლევის მიხედვით, თავის ტკივილი შეიძლება გამოჩნდეს 30 წუთში ან ნაკლებ დროში ერთი ან ორი ჭიქის შემდეგ.

ზოგიერთი ადამიანი უფრო მგრძნობიარეა ამ ნაერთის მიმართ. ავტორების აზრით, ადამიანის ორგანიზმში არსებული ზოგიერთ ფერმენტი უფრო ადვილად თრგუნავს კვერცეტინს, ან მათზე უფრო ადვილად მოქმედებს ტოქსიკური აცეტალდეჰიდი.

მიუხედავად იმისა, რომ აუცილებელია გვახსოვდეს, რომ შემდგომი კვლევაა საჭირო ამ აღმოჩენების დასადასტურებლად და განზოგადებისთვის, ეს თავდაპირველი შეხედულება შეიძლება გახდეს ღირებული ღვინის მოყვარულთათვის, განსაკუთრებით მათთვის, ვინც მიდრეკილია თავის ტკივილისკენ.

ფლავანოლის დონე შეიძლება არსებითად განსხვავდებოდეს წითელი ღვინის ჯიშებს შორის. ნაწილობრივ იმიტომ, რომ კვერცეტინი წარმოიქმნება მზის სხივების საპასუხოდ. ავტორების თქმით, ფლავანოლის დონეზე გავლენას ახდენს ღვინის დამზადება - დახვეწის პროცესები. სულფატებმა, ჰისტამინებმა და ტანინებმა ასევე შეიძლება გამოიწვიოს თავის ტკივილი

ღვინის მოხმარება დაკავშირებულია არასასურველ ეფექტებთან, როგორიცაა თავის ტკივილი, გაწითლებული კანი და ცხვირის შეშუპება. ეს რეაქციები ჩვეულებრივ მიეკუთვნება ალერგიას ან მგრძნობელობას ისეთი კომპონენტების მიმართ, როგორიცაა სულფიტები, ჰისტამინები, ტანინები და ტირამინი.

ალკოჰოლი, და არა მხოლოდ წითელი ღვინო, აჩქარებს დეჰიდრატაციას და ზიანს აყენებს საჭმლის მომნელებელ, გულ-სისხლძარღვთა, იმუნურ და ცენტრალურ ნერვულ სისტემებს და არის ცნობილი კანცეროგენი. დაავადებათა კონტროლისა და პრევენციის ცენტრის თანახმად, რაც უფრო ნაკლებ ალკოჰოლს სვამთ, მით ნაკლებია კიბოს განვითარების რისკი.

წითელი ღვინისგან თავის ტკივილის რისკის შესამცირებლად აირჩიეთ ისეთი ყურძნის ჯიშისგან დამზადებული ღვინო, სადაც ნაკლებია პოტენციურად გამღიზიანებელი ელემენტები.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

რაზე შეიძლება მიგვანიშნებდეს ტკბილეულისადმი ლტოლვა და როგორ დავძლიოთ
რაზე შეიძლება მიგვანიშნებდეს ტკბილეულისადმი ლტოლვა და როგორ დავძლიოთ
კვლევის მიხედვით, შოკოლადი მსოფლიოში ერთ-ერთი ყველაზე სასურველი საკვებია.
სრულად
საკვები არტერიებისთვის - რა უნდა მიირთვათ და რას უნდა მოერიდოთ
საკვები არტერიებისთვის - რა უნდა მიირთვათ და რას უნდა მოერიდოთ
არტერიები არის ორგანიზმის სასიცოცხლო მნიშვნელობის სისხლძარღვები, რომლებსაც აქვთ ღრუ მილისებური ფორმა, რათა სისხლი გაატარონ.
სრულად
5 მიზეზი, რის გამოც ზაფხული წონის დაკლების სეზონია
5 მიზეზი, რის გამოც ზაფხული წონის დაკლების სეზონია
ზაფხულსა და წონის დაკლებას შორის მკვეთრი კავშირია.
სრულად
როგორ უწყობს ხელს ჭარხალი მრავალი სახის კიბოს პრევენციას
როგორ უწყობს ხელს ჭარხალი მრავალი სახის კიბოს პრევენციას
ჭარხალს აქვს მრავალი სარგებელი.
სრულად
როგორ ვებრძოლოთ დაღლილობას საკვებით და ვიტამინებით
როგორ ვებრძოლოთ დაღლილობას საკვებით და ვიტამინებით
დაღლილობა ერთ-ერთი გავრცელებული პრობლემაა, რომელსაც ბევრი ჩვენგანი აწყდება დღევანდელ მსოფლიოში.
სრულად
მარტივი წესები საჭმლის უკეთესად მონელებისთვის
მარტივი წესები საჭმლის უკეთესად მონელებისთვის
საჭმლის მონელება ორგანიზმის ერთ-ერთი აუცილებელი მეტაბოლური აქტივობაა.
სრულად
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

წითელი ღვინო და თავის ტკივილი - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რატომ იწვევს თავის ტკივილს წითელი ღვინო ზოგიერთ ადამიანში?

შეიძლება გამოიწვიოს ტოქსიკური ეფექტი ზოგიერთ ადამიანში.

წითელი ღვინის მიღების შემდეგ თავის ტკივილი შეიძლება გამოწვეული იყოს მომატებული მგრძნობელობით ღვინოში არსებული სხვადასხვა ნაერთის მიმართ, მათ შორისაა ჰისტამინები, ტანინები, სულფიტები და ფლავონოლები.

როგორ შეიძლება წითელ ღვინოში არსებული ჯანსაღი ანტიოქსიდანტი გახდეს ტოქსიკური

სამეცნიერო ანგარიშებში გამოქვეყნებული ახალი კვლევა ვარაუდობს, რომ წითელ ღვინოში ბუნებრივად არსებული ანტიოქსიდანტი ხელს უშლის ალკოჰოლის სწორ მეტაბოლიზმს.

კვერცეტინი არის ფლავონოლი, ფლავონოიდების ქვეკლასი, რომელიც წარმოადგს ქიმიურ ნაერთს და ბუნებრივად გვხვდება ყველა სახის ხილსა და ბოსტნეულში, მათ შორის ყურძენში. ამერიკის გულის ასოციაციის თანახმად, ფლავონოიდებს აქვთ მრავალი სარგებელი გულისა და ტვინის ჯანმრთელობაზე.

საინტერესოა, რომ კვერცეტინი ითვლება ჯანსაღ ანტიოქსიდანტად და ხელმისაწვდომია დანამატის სახითაც კი, მაგრამ მკვლევარებმა დაადგინეს, რომ როდესაც მეტაბოლიზდება ალკოჰოლთან ერთად, ის შეიძლება იყოს პრობლემური.

როდესაც ის სისხლში შედის, ორგანიზმი გარდაქმნის მას სხვა ფორმად, რომელსაც ეწოდება კვერცეტინ გლუკურონიდი. ამ ფორმით, ის ბლოკავს ალკოჰოლის მეტაბოლიზმს.

როდესაც პროცესები მიმდინარეობს, ავტორების თქმით, ხდება ტოქსინის, აცეტალდეჰიდის დაგროვება სისტემებში. აცეტალდეჰიდი არის ცნობილი ტოქსინი, გამღიზიანებელი და ანთებითი ნაერთი და მისმა მაღალმა დონემ შეიძლება გამოიწვიოს სახის სიწითლე, თავის ტკივილი და გულისრევა.

წითელი ღვინო ყველაზე მეტად იწვევს თავის ტკივილს იმ ადამიანებში, რომლებსაც აწუხებთ ალკოჰოლის მიერ გამოწვეული თავის ტკივილი. კვლევის მიხედვით, თავის ტკივილი შეიძლება გამოჩნდეს 30 წუთში ან ნაკლებ დროში ერთი ან ორი ჭიქის შემდეგ.

ზოგიერთი ადამიანი უფრო მგრძნობიარეა ამ ნაერთის მიმართ. ავტორების აზრით, ადამიანის ორგანიზმში არსებული ზოგიერთ ფერმენტი უფრო ადვილად თრგუნავს კვერცეტინს, ან მათზე უფრო ადვილად მოქმედებს ტოქსიკური აცეტალდეჰიდი.

მიუხედავად იმისა, რომ აუცილებელია გვახსოვდეს, რომ შემდგომი კვლევაა საჭირო ამ აღმოჩენების დასადასტურებლად და განზოგადებისთვის, ეს თავდაპირველი შეხედულება შეიძლება გახდეს ღირებული ღვინის მოყვარულთათვის, განსაკუთრებით მათთვის, ვინც მიდრეკილია თავის ტკივილისკენ.

ფლავანოლის დონე შეიძლება არსებითად განსხვავდებოდეს წითელი ღვინის ჯიშებს შორის. ნაწილობრივ იმიტომ, რომ კვერცეტინი წარმოიქმნება მზის სხივების საპასუხოდ. ავტორების თქმით, ფლავანოლის დონეზე გავლენას ახდენს ღვინის დამზადება - დახვეწის პროცესები. სულფატებმა, ჰისტამინებმა და ტანინებმა ასევე შეიძლება გამოიწვიოს თავის ტკივილი

ღვინის მოხმარება დაკავშირებულია არასასურველ ეფექტებთან, როგორიცაა თავის ტკივილი, გაწითლებული კანი და ცხვირის შეშუპება. ეს რეაქციები ჩვეულებრივ მიეკუთვნება ალერგიას ან მგრძნობელობას ისეთი კომპონენტების მიმართ, როგორიცაა სულფიტები, ჰისტამინები, ტანინები და ტირამინი.

ალკოჰოლი, და არა მხოლოდ წითელი ღვინო, აჩქარებს დეჰიდრატაციას და ზიანს აყენებს საჭმლის მომნელებელ, გულ-სისხლძარღვთა, იმუნურ და ცენტრალურ ნერვულ სისტემებს და არის ცნობილი კანცეროგენი. დაავადებათა კონტროლისა და პრევენციის ცენტრის თანახმად, რაც უფრო ნაკლებ ალკოჰოლს სვამთ, მით ნაკლებია კიბოს განვითარების რისკი.

წითელი ღვინისგან თავის ტკივილის რისკის შესამცირებლად აირჩიეთ ისეთი ყურძნის ჯიშისგან დამზადებული ღვინო, სადაც ნაკლებია პოტენციურად გამღიზიანებელი ელემენტები.