რომელი პროდუქტები უნდა მივიღოთ შემოდგომაზე იმუნიტეტის გასაძლიერებლად - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი პროდუქტები უნდა მივიღოთ შემოდგომაზე იმუნიტეტის გასაძლიერებლად

ყვავილოვანი კომბოსტო, ბულგარული წიწაკა, ბროწეული, კომში და ვაშლი.

ვიტამინი C არის იმუნური სისტემის მთავარი გამაძლიერებელი და ასევე ძალიან ეფექტური ანტიოქსიდანტი. ანტიოქსიდანტები ხელს უწყობენ ორგანიზმიდან თავისუფალი რადიკალების გამოდევნას, ებრძვიან ოქსიდაციურ სტრესს ქსოვილებში, აჯერებენ მათ ჟანგბადით.

მნიშვნელოვანია იმ პროდუქტების მიღება, რომლებიც მდიდარია ცხიმში ხსნადი ვიტამინებით A, E და K. მიირთვით გოგრა, ბოლოკი, წითელი თევზი და თხილი. მათი მოხმარება გააძლიერებს იმუნური სისტემის უჯრედულ გარსებს.

ასევე შემოდგომაზე ორგანიზმს სჭირდება D ვიტამინი. ის გვხვდება რძის პროდუქტებში, ზღვის თევზში, კვერცხსა და სოკოში.

ვიტამინი D ხელს უწყობს ძვლების გაძლიერებას.

გარდა ამისა, შემოდგომაზე სასარგებლო იქნება ბუნებრივი ბაქტერიციდული და ანტივირუსული ეფექტის მქონე პროდუქტები, მათ შორის ხახვი, ნიორი და ჯანჯაფილი.