უგლუტენო მარცვლეული დაგეხმარებათ გულის ჯანმრთელობის შენარჩუნებაში
რათა ხელი შეუწყოს გულის ჯანმრთელობას.
განსაკუთრებით სასარგებლოა მარცვლეული, რომელიც არ არის გლუტენს და სავსეა ბოჭკოებით.
ამერიკის გულის ასოციაცია რეკომენდაციას უწევს მარილისა და დამატებული შაქრის შეზღუდვას, ხილისა და ბოსტნეულის ფართო სპექტრის, ცილების და მინიმალურად დამუშავებული საკვების მოხმარებისას.
მთლიანი მარცვლეული და გულის ჯანმრთელობა
რაფინირებული მარცვლეული უფრო დაბალია ბოჭკოვან და მიკროელემენტებში. მთლიანი მარცვლეული კი უნიკალური მარცვლეულია, რომელიც მრავალი მიზეზის გამო გულისთვის ჯანსაღი დიეტის მნიშვნელოვანი ნაწილია.
მთლიანი მარცვლეული მდიდარია ბოჭკოებით და შეუძლია დაეხმაროს ,,ცუდი” ქოლესტერინისა და მთლიანი ქოლესტერინის შემცირებას გულ-სისხლძარღვთა ჯანმრთელობის მხარდასაჭერად.
მნიშვნელოვანი ნუტრიენტები, როგორიცაა B ჯგუფის ვიტამინები, მინერალები, როგორიცაა თუთია მაგნიუმი და ანტიოქსიდანტები ასევე სასარგებლოა გულისთვის. გარდა ამისა, რაციონში მთლიანი მარცვლეულის დამატებამ შეიძლება კვება უფრო შემავსებელი გახადოს.
ბევრი მთლიანი მარცვლეული კალციუმის, მაგნიუმის და კალიუმის ბუნებრივი წყაროა, სამი საკვები ნივთიერება, რომლებიც მნიშვნელოვან როლს ასრულებენ ჰიპერტენზიის შემცირებაში.
ყავისფერი ბრინჯი, შვრია და მთლიანი მარცვლეულის პური პოპულარული ვარიანტებია.