5 მიზეზი - რატომ უნდა მივირთვათ ცხელი კერძები - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

5 მიზეზი - რატომ უნდა მივირთვათ ცხელი კერძები

კვლევის მიხედვით, მონელების დროს თბილი საკვები ადვილად იშლება. ანუ ჩვენს ორგანიზმს არ უწევს დიდი შრომა მის მოსანელებლად. ეს კი ყველა საჭირო საკვები ნივთიერების შთანთქმის გასაღებია.

2. ცხელი საკვები უფრო ჯანსაღი და ჰიგიენურია

ცხელი საკვები უფრო ჯანსაღად ითვლება, ვიდრე ცივი. ეს გამოწვეულია თერმული დამუშავებით: ბევრი მიკრობი და ბაქტერია იღუპება მაღალი ტემპერატურისგან და იშლება ტოქსინები.

3. ცხელი საკვები ხელს უწყობს სხეულის ტემპერატურის რეგულირებას

ცხელი საკვების მიღება ზრდის სხეულის ტემპერატურას. ამიტომ, ცივ დღეებში ცხელი საკვების მიღება, მაგალითად წვიმის დროს, სითბოს შენარჩუნების ერთ-ერთი ყველაზე ეფექტური საშუალებაა.

4. ცხელი საკვები უფრო გემრიელია

არსებობს კვლევები, რომლებიც აჩვენებს, რომ გემოვნების აღქმა იზრდება საკვების ტემპერატურის მატებასთან ერთად. მიჩნეულია, რომ ეს იმიტომ ხდება, რომ გემოს რეცეპტორი TRPM5, რომელიც იჭერს ტკბილ და მწარე გემოს, უფრო ძლიერ სიგნალს უგზავნის ტვინს, როდესაც საკვები ცხელია.

5. ცხელი საკვები უკეთესია ალერგიით დაავადებულთათვის.

რძესა და კვერცხზე ალერგიული ადამიანების დიდ პროცენტს (70% ან მეტი) შეუძლია აიტანონ ეს პროდუქტები მოხარშვის შემდეგ, რადგან გათბობა ცვლის ცილების სტრუქტურას. ცილები კი პოტენციური ალერგენებია.