თევზის რომელი სახეობებია ყველაზე სასარგებლო
მის შემადგენლობაში შედის ომეგა -3 და ომეგა -6 ცხიმოვანი მჟავები რომლებიც შეუცვლელია ადამიანის ორგანიზმისთვის. თევზის სახეობის სწორად არჩევა დაგეხმარებათ მისგან მაქსიმალური სარგებელი მიიღოთ.
თევზის ყველაზე ღირებული სახეობა ის არის, რომელიც შეიცავს მეტ ომეგა-3 და ომეგა-6 მჟავებს.
ყველაზე სასარგებლო თევზი ცხიმოვანი მჟავების მაღალი შემცველობით:
ორაგული - თევზის ეს სახეობა შეიცავს დიდი რაოდენობით ომეგა -3 და ომეგა -6 ცხიმოვან მჟავებს, ასევე შეიცავს ადვილად მოსანელებელ ცილას, იოდს, ფოსფორს, კალციუმს, ნატრიუმს, კალიუმს, მაგნიუმს, ფტორსა და თუთიას.
ქაშაყი - შეიცავს დიდი რაოდენობით სასარგებლო, ადვილად მოსანელებელ ცილას და პოლიუჯერ ცხიმოვან მჟავებს, აუცილებელ ამინომჟავებს და უამრავ ვიტამინს. სასარგებლო გავლენა აქვს ნერვულ და საჭმლის მომნელებელ სისტემებზე, ასტიმულირებს "კარგი" ქოლესტერინის წარმოებას და ბლოკავს ცხიმის უჯრედების რეპროდუქციას.
კალმახი - კალმახი განსაკუთრებით სასარგებლოა დიეტურ კვებაში - ამ თევზის 100 გრ შეიცავს მხოლოდ 88 კკალ-ს, ამიტომ მისი ჩართვა შესაძლებელია ყოველდღიურ რაციონში ნებისმიერი რაოდენობით, კალმახი განსაკუთრებით სასარგებლოა ორსულებისთვის. დიდი რაოდენობით D ვიტამინისა და ნიკოტინის მჟავას (ვიტამინი PP) შემცველობის გამო კალმახი ხელს უწყობს ნაყოფის სწორად ჩამოყალიბებას.
სკუმბრია -მდიდარია ომეგა-3-ით, რომლებიც ებრძვის ანთებას.
სარდინი - სარდინი მრავალფეროვან სარგებელს იძლევა. სარდინი უზრუნველყოფს გულისთვის სასარგებლო ომეგა-3-ს. შეიცავს კალციუმს და D ვიტამინის, რაც ხელს უწყობს ძვლების ჯანმრთელობას.