შავი, რძიანი თუ თეთრი - რომელი შოკოლადია საუკეთესო გულისთვის და ზოგადად ჯანმრთელობისთვის - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

შავი, რძიანი თუ თეთრი - რომელი შოკოლადია საუკეთესო გულისთვის და ზოგადად ჯანმრთელობისთვის

შოკოლადის მთავარი ინგედიენტი კაკაოა. კაკაოს მარცვლებში შემავალი ფლავონოიდები კი შოკოლადს ჯანსაღ პროდუქტად აქცევს და ჯანმრთელობაზე მრავალი პოზიტიური გავლენა აქვს. ფლავონოიდები არის ანტიოქსიდანტები, რომლებიც ებრძვიან ორგანიზმში უჯრედების დამაზიანებელ თავისუფალ რადიკალებს.

ფლავონოიდები ხელს უწყობენ გულ-სისხლძარღვთა სისტემის ჯანმრთელობას. მათ შორის:

  • ქოლესტერინის კონტროლს;
  • არტერიული წნევის დაქვეითებას;
  • სისხლის შედედების რისკის შემცირებას;
  • წებოვანი თრომბოციტების ინჰიბირებას;
  • აუმჯობესებს სისხლის ნაკადს ორგანოებში

მაგრამ ყველა შოკოლადს არ აქვს თანაბარი სარგებელი. სანამ შოკოლადის შოკოლადის არჩევას დაიწყებ, მნიშვნელოვანია იცოდეთ, რომ შოკოლადის ყველა ფორმა არ შეიცავს ფლავანოლების მაღალ დონეს. კაკაოს ბუნებრივად აქვს ძალიან ძლიერი, მკვეთრი გემო, რომელიც მოდის ფლავანოლებიდან. როდესაც კაკაო მუშავდება თქვენს საყვარელ შოკოლადის პროდუქტად, ის გადის რამდენიმე საფეხურს ამ გემოს შესამცირებლად. რაც უფრო მეტი შოკოლადი მუშავდება მით მეტი ფლავანოლები იკარგება.

შავი შოკოლადი - მას ასევე უწოდებენ ნახევრად ტკბილ შოკოლადს, საუკეთესოა ჯანმრთელობისთვის, რადგან ის არის ყველაზე ნაკლებად დამუშავებული შოკოლადი, რაც იმას ნიშნავს, რომ შეიცავს ფლავონოიდებით სავსე კაკაოს მარცვლებს (კაკაოს).

შავ შოკოლადს აქვს მინიმუმ 35% კაკაო. დანარჩენი ინგრედიენტები შეიძლება იყოს კაკაოს კარაქი (კაკაოს მარცვლის ბუნებრივი ცხიმი), შაქარი, ემულგატორი, ვანილი ან სხვა არომატიზატორი.

რეკომენდაციები:

რაც უფრო მუქია შოკოლადი, მით უკეთესი. მიირთვით შოკოლადი კაკაოს ყველაზე მაღალი შემცველობით - 70%-დან 85%-მდე.

უბრალო შავი შოკოლადი უდიდეს სარგებელს იძლევა. მოერიდეთ შიგთავსებს, თუ ისინი არ არის თხილი ან ხილი.

ყოველდღიურად. დარწმუნდით, რომ შეამცირეთ კალორიების მიღება სხვა პროდუქტებიდან, რათა თავიდან აიცილოთ წონის მომატება.

ერთ მიღებაზე, უმჯობესია მიირთვათ ფილის არაუმეტეს ⅓ .

წარმოადგენს მაგნიუმის, რკინის, კალიუმის, კალციუმის და ვიტამინების წყაროს.

Რძიანი შოკოლადი - სურსათისა და წამლების ადმინისტრაციის მოთხოვნით, რძის შოკოლადი უნდა შეიცავდეს მინიმუმ 10% კაკაოს და მინიმუმ 12% მშრალ რძეს. შავი შოკოლადის მსგავსად, რძიანი შოკოლადის შემადგენლობაშია კაკაოს კარაქი, შაქარი, ემულგატორი, ვანილი ან სხვა არომატიზატორები.

რეკომენდაციები:

მიირთვით შეზღუდული რაოდენობით. რძიანი შოკოლადი უფრო მეტი შაქარსა და ცხიმს შეიცავს, ვიდრე მუქი შოკოლადი.

წაიკითხეთ ინგრედიენტები შეფუთვაზე, რომ იცოდეთ რას იღებთ.

უზრუნველყოფს კალიუმის წყაროს.

თეთრი შოკოლადი - იგი მზადდება 20% (ან მეტი) კაკაოს კარაქისგან და 55%-მდე შაქრისგან, ემატება რძე, ლეციტინი, ვანილი და სხვა არომატიზატორები.

რეკომენდაციები:

მოერიდეთ ან მიირთვათ ძალიან შეზღუდული რაოდენობით, ვინაიდან თეთრი შოკოლადი შედარებით დიდი რაოდენობით შაქარსა და ცხიმს შეიცავს.