/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge

-მოგესალმებიᲗ პასუხი 10 დᲦეᲨი მოვა და ამ დროს ალბაᲗ ექიმᲗანაც გვექნება ვიზიტი Თუმცა Თქვენი აზრი უფრო მაინტერესებს, მყავს 2 წლის ბიᲭუნა, ხᲨირად ემარᲗება ყელის ინფექცია, ცივი წყალიც რომ დალიოს ეგრევე უცივდება, ისევე როგორც მე, 36 წლის ვარ, ნაყინს ვერ ვᲭამ რადგან ყელი ეგრევე მიცივდება,მეწყება ტკივილი და ვირუსი, Ჩემი Შვილიც მე მგავს, სუსტი გლანდდბი აქვს, მოკლედ რომ არ გავაგრᲫელო, გაცივდა, ჯერ ყელის ტკივილიᲗ ᲨეწიᲗლებიᲗ დაეწყო და გადაეზარდა გრიპᲨი, გამოკეᲗდა ექიმᲗან გყვავდა დაუნიᲨნა წამლები, 1 კვირაᲨი გამოკეᲗდა, ახლა 8 დᲦეა გასული რაც გამოკეᲗდა და ისევ დაეწყო სიცხეები 37.8 მაგრამ გრიპი არ აქვს, არც აცემინებს, არც ცხვირიდან სისველე არ აქვს, ცოტა პირᲨი აქვს უსიამოვნო სუნი, ამოსდის უკანა კბილები, ᲨეიᲫლება Თუ არა ეს იყოს კბილის ბრალი? Თუ ისევ ყელის ბაქტერიაა? ექიმᲗან ვიზიტი გვაქვს მაგრამ 1 კვირაᲨი, ველი Თქვენს პასუხს და კიდევ იმუნიტეტის ასამაᲦლებლად რა გავაკეᲗო ბავᲨვისაᲗვის? მადლობა წინასწარ

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რჩევები

რა სარგებელს მიიღებთ, თუ რძის პროდუქტებს ყოველდღე მიირთმევთ

რა სარგებელს მიიღებთ, თუ რძის პროდუქტებს ყოველდღე მიირთმევთ
რძე და რძის ნაწარმი სასარგებლო ნივთიერებების ნამდვილი საბადოა. მიუხედავად იმისა,

რომ საზოგადოებში ჩნდება კითხვის ნიშნები მის სარგებლიანობასთან დაკავშირებით, საბოლოოდ ნუტრიციოლოგები და დიეტოლოგები თანხმდებიან, რომ რძის ნაწარმის ყოველდღიურად მიღება ძალიან მნიშვნელოვანია ჩვენი ჯანმრთელობისთვის.

აღნიშნულში მარტივად დასარწმუნებლად გაგაცნობთ რამდენიმე მიზეზს:

სასარგებლო ნივთიერებები - რძე, ყველი და იოგურტი განსაკუთრებით სასარგებლოა, რადგან თითოეული მათგანი ვიტამინებისა და მინერალების სრულ პაკეტს შეიცავს. მათ შორისაა: კალციუმი, კალიუმი, ფოსფორი, პროტეინი, რიბოფლავინი, ნიაცინი, ვიტამინები A, D, B12 და სხვა.

ცილა - რძე ცილოვანი პროდუქტია, ცილა კი ნებისმიერ ცოცხალ ორგანიზმს სჭირდება, ვინაიდან უჯრედთა საშენ მასალას წარმოადგენს. ცილის, იგივე პროტეინის, შემცველი საკვები ადამიანს ეხმარება ხანგრძლივად გაჰყვეს ნაყროვანების შეგრძნება, აუმჯობესებს მეტაბოლიზმს, რაც ასაკის მატებასთან ერთად განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია, ასევე კუნთოვან ქსოვილს ფორმირებაში ეხმარება. 1 ჭიქა რძე შეიცავს 8 გრამ მაღალი ხარისხის პროტეინს. ამ მაჩვენებელს სხვა საკვებს თუ შეადარებთ, მიხვდებით, რომ ის მართლაც პროტეინის საბადოა. ასევეა ყველის, ხაჭოსა და იოგურტის შემთხვევაშიც.

336789858-748968096808488-3212956347279964414-n-1680502673.jpg

კალციუმი - კიდევ ერთი შედარება რომ გავაკეთოთ, 1 პორცია რძე შეიცავს იმდენ კალციუმს, რამდენსაც 10 პორცია ისპანახი, 6 პორცია ლობიო ან 3 პორცია ბროკოლი.

შეკითხვა ექიმს
<p>-გამარჯობა. ბოლო რამდენიმე თვეა სამსახურში ძალიან ვიღლები, ისე, რომ გონებრივად ვითიშები და თვალები მეხუჭება. სამსახურში კი მიწევს მძიმე ფიზიკური შრომა, თუმცა 2 წლის მანძილზე ასე არასდროს ვყოფილვარ. მაინტერესებს თქვენი რჩევა. ასევე რა ვიტამინები უნდა შევიმოწმო? ასევე ვარ რკინადეფიციტური ანემიისკენ მიდრეკილი და ექიმის დანიშნულებით ვსვამ გალფერს.</p>

გემოვნური თვისებები - რძის პროდუქტები საკმაოდ მრავალფეროვანია. ყველა მათგანი ვიტამინებისა და მინერალების დიდ რაოდენობას შეიცავს. შესაბამისად, მომხმარებელს დიდი ასორტიმენტი აქვს, რათა მისი გემოვნების შესაბამისი რძის პროდუქტი შეარჩიოს. ზოგს ხაჭო უყვარს, ზოგს კი - რძე და იოგურტი. ზოგი კი რძის ნაწარმით გემრიელ დესერტს ამზადებს. თუმცა ამას არ აქვს მნიშვნელობა. თქვენ მათგან დიდ სარგებელს მიიღებთ.

რძის ნაწარმის კიდევ ერთი უპირატესობა ის გახლავთ, რომ იგი მარტივად შეგიძლიათ წაიღოთ სამსახურში ლანჩისთვის. რძის ნაწარმი ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ წასახემსებლად. ჯანსაღი წასახემსებლის მირთმევა კი მართლაც ძალიან მნიშვნელოვანია.

მართალია რძის პროდუქტები ძალიან სასარგებლოა, თუმცა მათი მიღების დროს, ისევე როგორც ნებისმიერი სხვა საკვების შემთხვევაში, აუცილებელია ზომიერების დაცვა. სასურველია ყოველდღიურად 3 პორცია რძე და რძის ნაწარმი მიიღოთ, როგორც დაბალანსებული კვების ნაწილი.

337221175-534067722219128-5973442507482876130-n-1680502748.jpg

ზრდასრული ადამიანისთვის განკუთვნილი 1 პორცია რძის ნაწარმი შემდეგნაირად გამოიყურება:

  • 1 ჭიქა რძე
  • 1 ჭიქა იოგურტი ან კეფირი
  • 45 გრ ყველი
  • ½ ჭიქა ხაჭო

337533362-1317589569104476-6700476644455729712-n-1680502827.jpg

კიდევ ერთი მნიშვნელოვანი საკითხი რძის პროდუქტებისგან მაქსიმალური სარგებლის მისაღებად, თავად პროდუქციის ხარისხია. ხარისხის გარკვევაში კი რძის პროდუქტების მწარმოებელი კომპანიისდღისმთავარი ტექნოლოგი ნინო ბურძგლა დაგვეხმარება. კომპანიადღისპროდუქტები, 2003 წლიდან ოპერირებს და სამომხმარებლო ბაზარს მაღალი ხარისხის რძის პროდუქციას სთავაზობს.

„რძის პროდუქტის ხარისხს რამდენიმე მნიშვნელოვანი საკითხი განსაზღვრავს. თუ რძის ნაწარმისგან მაქსიმალური სარგებლის მიღება გსურთ, ყველა მათგანს ყურადღება უნდა მიაქციოთ. ამ შემთხვევაში მნიშვნელოვანია, რომ იმ კომპანიის ნაწარმი შეიძინოთ, რომელსაც სრულად ენდობით და დარწმუნებული ხართ, რომ ხარისხის კრიტერიუმებს აკმაყოფილებს. კრიტერიუმები კი შემდეგნაირია:

1. საწარმოო პროცესის გამართულობა, სადაც მინიმუმამდეა დაყვანილი ადამიანის ჩართულობა და პროცესი მაქსიმალურად ავტომატიზებულია.

2. ნედლეულის მაღალი ხარისხი, რაც საბოლოო პროდუქტის ხარისხისა და საგემოვნო თვისებების მთავარი წინაპირობაა. სასურველია პროდუქცია ევროპული ნედლეულით მზადდებოდეს.

337255472-182529484631644-4065916937680890925-n-1680502865.jpg

3. წარმოების ტექნოლოგია და ტექნოლოგიური პროცესი, რაც მაღალ ხარისხს უზრუნველყოფს.

4. ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლები, როგორიცაა: ფერი, სუნი, გემო და მჟავიანობა.

5. შენახვის პირობები და ვადიანობა, რაც გულისხმობს, რომ შენახვის პირობები სარეალიზაციო ობიექტებზე მაქსიმალურად უნდა იყოს დაცული. წინააღმდეგ შემთხვევაში, პროდუქციამ ვადის ამოწურვამდე შეიძლება დაკარგოს მისი თვისებები,“ - განმარტავს ტექნოლოგი ნინო ბურძგლა.

აქავე გაგაცნობთ, რძის ენერგეტიკულ ღირებულებასაც. ის, როგორც წესი, 58 კილოკალორიას უტოლდება. დამუშავებული, ცხიმგაცლილი რძის ნაწარმის ენერგეტიკული ღირებულება კი 20 კილოკალორიას არ აღემატება.

არ დაგავიწყდეთ რძის ნაწარმით თქვენი და თქვენი შვილების ყოველდღიური რაციონის გამდიდრება.

კომენტარები (3)
ლანჩი
ლანჩი ქართული სიტყვა არ არის იხმარე ქართული ენა და დამწერლობა ულამაზესია ქართული
თარიღი : 19-06-2023
თამაზი
ყველა რძის პროდუქტი ახსენეთ, მაწონმა რა დააშავა, მაწონი ხომ უწყინარი, უნიკალური პროდუქტია
თარიღი : 29-05-2023
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

"სქელი" სისხლის 7 ნიშანი
"სქელი" სისხლის 7 ნიშანი
და რა უნდა გააკეთოთ, თუ მათ აღმოჩენთ.
სრულად
შეუძლია თუ არა კომპრესიულ წინდებს განკურნოს ვენების ვარიკოზული დაავადება?
შეუძლია თუ არა კომპრესიულ წინდებს განკურნოს ვენების ვარიკოზული დაავადება?
და რატომ ნიშნავენ ექიმები კომპრესიულ ტრიკოტაჟს ვენების პრობლემების დროს?
სრულად
როგორ გავხდეთ კეთილი
როგორ გავხდეთ კეთილი
არსებული აგრესიულობისა და გულგრილობის ფონზე, სამყაროს, სჭირდება იმედი, ხსნა და სიკეთე!
სრულად
რატომ არის ნოყიერი ვახშამი მავნე
რატომ არის ნოყიერი ვახშამი მავნე
ნოყიერი საუზმე გვეხმარება ენერგიით დამუხტვაში მთელი დღის განმავლობაში, მაგრამ მძიმე ვახშამი საზიანოა ჩვენი ორგანიზმისთვის.
სრულად
უსაფრთხოა თუ არა მელატონინის ყოველ ღამე მიღება
უსაფრთხოა თუ არა მელატონინის ყოველ ღამე მიღება
ჯანმრთელობის ეროვნული ინსტიტუტის მიხედვით, მელატონინის დანამატების მოკლევადიანი გამოყენება (რამდენიმე კვირა)
სრულად
გამოვლენილია ღამის წყურვილის საყურადღებო მიზეზები
გამოვლენილია ღამის წყურვილის საყურადღებო მიზეზები
ღამის წყურვილი შეიძლება გამოწვეული იყოს დიაბეტით და ანემიით.
სრულად
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

რა სარგებელს მიიღებთ, თუ რძის პროდუქტებს ყოველდღე მიირთმევთ - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რა სარგებელს მიიღებთ, თუ რძის პროდუქტებს ყოველდღე მიირთმევთ

რომ საზოგადოებში ჩნდება კითხვის ნიშნები მის სარგებლიანობასთან დაკავშირებით, საბოლოოდ ნუტრიციოლოგები და დიეტოლოგები თანხმდებიან, რომ რძის ნაწარმის ყოველდღიურად მიღება ძალიან მნიშვნელოვანია ჩვენი ჯანმრთელობისთვის.

აღნიშნულში მარტივად დასარწმუნებლად გაგაცნობთ რამდენიმე მიზეზს:

სასარგებლო ნივთიერებები - რძე, ყველი და იოგურტი განსაკუთრებით სასარგებლოა, რადგან თითოეული მათგანი ვიტამინებისა და მინერალების სრულ პაკეტს შეიცავს. მათ შორისაა: კალციუმი, კალიუმი, ფოსფორი, პროტეინი, რიბოფლავინი, ნიაცინი, ვიტამინები A, D, B12 და სხვა.

ცილა - რძე ცილოვანი პროდუქტია, ცილა კი ნებისმიერ ცოცხალ ორგანიზმს სჭირდება, ვინაიდან უჯრედთა საშენ მასალას წარმოადგენს. ცილის, იგივე პროტეინის, შემცველი საკვები ადამიანს ეხმარება ხანგრძლივად გაჰყვეს ნაყროვანების შეგრძნება, აუმჯობესებს მეტაბოლიზმს, რაც ასაკის მატებასთან ერთად განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია, ასევე კუნთოვან ქსოვილს ფორმირებაში ეხმარება. 1 ჭიქა რძე შეიცავს 8 გრამ მაღალი ხარისხის პროტეინს. ამ მაჩვენებელს სხვა საკვებს თუ შეადარებთ, მიხვდებით, რომ ის მართლაც პროტეინის საბადოა. ასევეა ყველის, ხაჭოსა და იოგურტის შემთხვევაშიც.

336789858-748968096808488-3212956347279964414-n-1680502673.jpg

კალციუმი - კიდევ ერთი შედარება რომ გავაკეთოთ, 1 პორცია რძე შეიცავს იმდენ კალციუმს, რამდენსაც 10 პორცია ისპანახი, 6 პორცია ლობიო ან 3 პორცია ბროკოლი.

გემოვნური თვისებები - რძის პროდუქტები საკმაოდ მრავალფეროვანია. ყველა მათგანი ვიტამინებისა და მინერალების დიდ რაოდენობას შეიცავს. შესაბამისად, მომხმარებელს დიდი ასორტიმენტი აქვს, რათა მისი გემოვნების შესაბამისი რძის პროდუქტი შეარჩიოს. ზოგს ხაჭო უყვარს, ზოგს კი - რძე და იოგურტი. ზოგი კი რძის ნაწარმით გემრიელ დესერტს ამზადებს. თუმცა ამას არ აქვს მნიშვნელობა. თქვენ მათგან დიდ სარგებელს მიიღებთ.

რძის ნაწარმის კიდევ ერთი უპირატესობა ის გახლავთ, რომ იგი მარტივად შეგიძლიათ წაიღოთ სამსახურში ლანჩისთვის. რძის ნაწარმი ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ წასახემსებლად. ჯანსაღი წასახემსებლის მირთმევა კი მართლაც ძალიან მნიშვნელოვანია.

მართალია რძის პროდუქტები ძალიან სასარგებლოა, თუმცა მათი მიღების დროს, ისევე როგორც ნებისმიერი სხვა საკვების შემთხვევაში, აუცილებელია ზომიერების დაცვა. სასურველია ყოველდღიურად 3 პორცია რძე და რძის ნაწარმი მიიღოთ, როგორც დაბალანსებული კვების ნაწილი.

337221175-534067722219128-5973442507482876130-n-1680502748.jpg

ზრდასრული ადამიანისთვის განკუთვნილი 1 პორცია რძის ნაწარმი შემდეგნაირად გამოიყურება:

  • 1 ჭიქა რძე
  • 1 ჭიქა იოგურტი ან კეფირი
  • 45 გრ ყველი
  • ½ ჭიქა ხაჭო

337533362-1317589569104476-6700476644455729712-n-1680502827.jpg

კიდევ ერთი მნიშვნელოვანი საკითხი რძის პროდუქტებისგან მაქსიმალური სარგებლის მისაღებად, თავად პროდუქციის ხარისხია. ხარისხის გარკვევაში კი რძის პროდუქტების მწარმოებელი კომპანიისდღისმთავარი ტექნოლოგი ნინო ბურძგლა დაგვეხმარება. კომპანიადღისპროდუქტები, 2003 წლიდან ოპერირებს და სამომხმარებლო ბაზარს მაღალი ხარისხის რძის პროდუქციას სთავაზობს.

„რძის პროდუქტის ხარისხს რამდენიმე მნიშვნელოვანი საკითხი განსაზღვრავს. თუ რძის ნაწარმისგან მაქსიმალური სარგებლის მიღება გსურთ, ყველა მათგანს ყურადღება უნდა მიაქციოთ. ამ შემთხვევაში მნიშვნელოვანია, რომ იმ კომპანიის ნაწარმი შეიძინოთ, რომელსაც სრულად ენდობით და დარწმუნებული ხართ, რომ ხარისხის კრიტერიუმებს აკმაყოფილებს. კრიტერიუმები კი შემდეგნაირია:

1. საწარმოო პროცესის გამართულობა, სადაც მინიმუმამდეა დაყვანილი ადამიანის ჩართულობა და პროცესი მაქსიმალურად ავტომატიზებულია.

2. ნედლეულის მაღალი ხარისხი, რაც საბოლოო პროდუქტის ხარისხისა და საგემოვნო თვისებების მთავარი წინაპირობაა. სასურველია პროდუქცია ევროპული ნედლეულით მზადდებოდეს.

337255472-182529484631644-4065916937680890925-n-1680502865.jpg

3. წარმოების ტექნოლოგია და ტექნოლოგიური პროცესი, რაც მაღალ ხარისხს უზრუნველყოფს.

4. ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლები, როგორიცაა: ფერი, სუნი, გემო და მჟავიანობა.

5. შენახვის პირობები და ვადიანობა, რაც გულისხმობს, რომ შენახვის პირობები სარეალიზაციო ობიექტებზე მაქსიმალურად უნდა იყოს დაცული. წინააღმდეგ შემთხვევაში, პროდუქციამ ვადის ამოწურვამდე შეიძლება დაკარგოს მისი თვისებები,“ - განმარტავს ტექნოლოგი ნინო ბურძგლა.

აქავე გაგაცნობთ, რძის ენერგეტიკულ ღირებულებასაც. ის, როგორც წესი, 58 კილოკალორიას უტოლდება. დამუშავებული, ცხიმგაცლილი რძის ნაწარმის ენერგეტიკული ღირებულება კი 20 კილოკალორიას არ აღემატება.

არ დაგავიწყდეთ რძის ნაწარმით თქვენი და თქვენი შვილების ყოველდღიური რაციონის გამდიდრება.