კოლაგენი - რომელი პროდუქტებია მისი ბუნებრივი წყარო
მისი ერთ-ერთი მთავარი ფუნქცია კანის სტრუქტურის უზრუნველყოფაა. ასევე, კოლაგენი მონაწილეობს უჯრედულ პროცესებში, როგორებიცაა: ქსოვილების აღდგენა, იმუნური პასუხის ჩამოყალიბებაში.
ადამიანის ორგანიზმი კოლაგენს ბუნებრივად გამოიმუშავებს.
კოლაგენის რაოდენობა, როგორც წესი, ასაკის მატებასთან ერთად იკლებს.რაც სხვადასხვა სიმპტომების გამოვლენას უწყობს ხელს. ესენია:
- სახეზე ლაქების გაჩენა;
- გამომშრალი კანი;
- ძვლების სიმყარის შესუსტება
კოლაგენის დანაკლისის შევსება შესაძლებელია საკვები წყაროებიდანაც.
კოლაგენის კარგი წყაროა:
- ზღვის პროდუქტები, განსაკუთრებით თევზი;
- ქათამი(განსაკუთრებით, კისერი)
- გამომდინარე იქიდან, რომ ორგანიზმი კოლაგენს ამინომჟავებისგან აწარმოებს აუცილებელია ცილებით მდიდარი საკვების მიღება(ლობიო, კვერცხი).
- C ვიტამინი აუცილებელი კომპონენტია კოლაგენის სინთეზისათვის. ამიტომ, კოლაგენის წარმოქმნისათვის სასარგებლოა C ვიტამინით მდიდარი პროდუქტების მიღება(ციტრუსი, კენკროვანი პროდუქტი).