ჯინჯერის ჩაი - სამკურნალო თვისებები
ამას გარდა მისი სასარგებლო თვისებებია:
- ეხმარება თავბრუსხვევის, ღებინების, ოფლიანობის დროს ;
- აქვეითებს მაღალ არტერიულ წნევას;
- ხელს უწყობს გულის შეტევის პრევენციას;
- ხელს უშლის თრომბების წარმოქმნას;
- ამცირებს სისხლში ქოლესტეროლის დონეს;
- აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას;
- ეხმარება წონაში კლებას;
- ხელს უწყობს ცხიმების დაშლას, რაც ენერგიის გამოთავისფლებას უწყობს ხელს;
- არეგულირებს შაქრის დონეს;
- ამსუბუქებს ტკივილს;
- იცავს ტვინს - კვლევების მიხედვით, ჯინჯერი ებრძვის ოქსიდაციური სტრესისგან გამოწვეულ მავნე ეფექტებს. ოქსიდაციური სტრესი კი დაკავშირებულია ტვინში მიმდინარე დეგენერაციულ პროცესებთან.