რომელია ანტიოქსიდანტებით მდიდარი პროდუქტები - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელია ანტიოქსიდანტებით მდიდარი პროდუქტები

აქედან გამომდინარე, ანტიოქსიდანტები სხვადასხვა დაავადების პრევენციისთვის უმნიშვნელოვანესია.

ანტიოქსიდანტებით მდიდარი პროდუქტებია:

ezgif-com-resize-1444986214-1671873860.gif

  • შავი შოკოლადი - კვლევების მიხედვით, შოკოლადის რეგულარული მიღება ამცირებს გულის დაავადებების რისკის განვითარებას, ზრდის კარგი ქოლესტეროლის დონეს, არეგულირებს არტერიულ წნევა. მისი ეს თვისებები კი კაკაოს, მინერალებისა და ანტიოქსიდანტების შემცველობითაა განპირობებული;
  • მოცვი, ჟოლო - მოცვში შემავალი ანტიოქსიდანტები აუმჯობესებენ ტვინის ფუნქციებს. აუვნებელყოფენ თავისუფალ რადიკალებს, ამცირებენ ანთებით პროცესებს;
  • ბროწეული - დადებითად მოქმედებს: გულ-სისხლძარღვთა სისტემაზე, კუჭ-ნაწლავზე, ტვინზე, ღვიძლზე. აძლიერებს იმუნურ სისტემას, გააჩნია ანტიკანცეროგენული მოქმედება;
  • მარწყვი - მდიდარია C ვიტამინითა და ანტიოქსიდანტებით. მასში შემავალი ანტიოქსიდანტები ამცირებენ გულის დაავადებების განვითარების რისკს, ამცირებენ ცუდი ქოლესტეროლის დონეს;
  • წითელი კომბოსტო - შეიცავს C, K ,A ვიტამინებს და მდიდარია ანტიოქსიდანტებით(მის შეფერილობას სწორედ ანტიოქსიდანტები განაპირობებს). გააჩნია ანტიკანცეროგენული მოქმედება, აძლიერებს იმუნურ სისტემას, უნარჩუნებს კანს სიჯანსაღეს;
  • ლობიო - ანტიოქსიანტების კარგი წყაროა, გარდა ამისა, ხელს უწყობს ნაწლავის ნორმალურ ფუნქციონირებას;
  • ისპანახი - მდიდარია მინერალებითა, ვიტამინებით და ანტიოქსიდანტებით. შეიცავს ლუთეინს(ანტიოქსიდანტი), რომელიც თავისუფალი რადიკალების მიერ თვალების დაზიანებას უშლის ხელს