რომელი პროდუქტებიდან უნდა მიიღონ რძის ნაწარმში შემავალი ნუტრიენტები ლაქტოზის აუტანლობის მქონე პირებმა
ის ორგანიზმისთვის საჭირო მრავალ ვიტამინსა და მინერალს შეიცავს. მათ შორის პროტეინებს, კალციუმს, A ვიტამინს, D ვიტამინს,B12 ვიტამინს. იმ პირებმა რომელთაც ლაქტოზის აუტანლობა გააჩნიათ აუცილებელია ამ ვიტამინების ნაკლებობა სხვა პროდუქტებიდან შეივსონ. მაგალითად:
კალციუმის კარგი წყაროა:
- თხილი და მარცვლეული;
- ფორთოხალი;
- ლობიო;
- ბროკოლი
A ვიტამინი შედის შემდეგი პროდუქტების შემადგენლობაში:
- სტაფილო;
- ტკბილი კარტოფილი;
- ისპანახი;
- კვერცხი;
- ღვიძლი;
- გოგრა;
- გარგარი;
- მანგო
D ვიტამინის წყაროა:
- თევზი;
- კვერცხი
B12 ვიტამინის კარგი წყაროა:
- ხორცი;
- ღვიძლი;
- კვერცხი
ლაქტოზის აუტანლობის მქონე პირებმა შესაძლებელია ასევე მიიღონ ნუშის და სოიოს რძე.