/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
Online Mkurnali
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
კატეგორია : ბავშვის კვება

გამარჯობა, 3 წლის ბავშვს ვერაფრით ვერ ჩამოვუყალიბე მაგიდასთან ნორმალურად კვების კულტურა. ყველა უნარი კარგად აქვს განვითარებული, იცის ჩანგლით და კოვზის ჭამა, ყველაფერი ესმის, კარგად ლაპარაკობს. მაგრამ... მთელი დღე შია, მთელი დღე მაცივართან დგას, ოღონდ ვერ გავაგებინე ის, თუ რა უნდა ჭამოს, რომ დანაყრდეს და ყოველ ნახევარ საათში არ მოშივდეს. მთელი დღის განმავლობაში ჭამს ლუკმა-ლუკმა, პურს ნამცეც-ნამცეც, წიწკნის, ანამცეცებს და ა.შ. წესიერად მოკბეჩა და საკვებისთვის მიყოლება ვერ ვასწავლე. უმეტესად არც არაფერს აყოლებს პურს და არც დამანაყრებელ საჭმელს ჭამს, მოშივდება, მივა სალათის ფოთლებს ჭამს, მერე კიდევ მოშივდება, ახლა ბულგარულ წიწაკას ჭამს და ა.შ გაუთავებლად მთელი დღე. მირჩიეთ რამე, ან მითხარით ეს ნორმაა? დატანჯული ვარ უკვე, მის შიმშილზე მეტად უკვე ის მაწუხებს, რომ სამზარეულოდან ვერ გამოვდივარ მთელი დღე.

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რჩევები

რომელი საკვები პროდუქტებით უნდა გავამდიდროთ რაციონი ასაკის მატებასთან ერთად

რომელი საკვები პროდუქტებით უნდა გავამდიდროთ რაციონი ასაკის მატებასთან ერთად
ასაკის მატებასთან ერთად შინაგანი ორგანოები უკუგანვითარებას განიცდის. ეს ფიზიოლოგიური პროცესია, თუმცა ამ პროცესმა რომ შედარებით უმტკივნეულოდ ჩაიაროს მნიშვნელოვანია დაბალანსებული, ჯანსაღი კვება.

ჩამოთვლილი პროდუქტების რაციონში შეტანა ეხმარება ადამიანს ასაკით გამოწვეულ პრობლემებთან გამკლავებაში:

მარცვლეული

მარცვლეული პროდუქტები (მაგალითად პური) მდიდარია B ჯგუფის ვიტამინებით, ფოლიუმით,ბოჭკოთი. ეს ელემენტები ხელს უწყობს ტვინის გამართულ მუშაობას.

r-1668442225.jpg

თხილეული (ნუში, კაკალი, თხილი)

ამ პროდუქტებში შემავალი ნუტრიენტები ანელებს დაბერების პროცესს, ამცირებს ნერვული სისტემის დაავადებების განვითარების რისკს.

different-kinds-of-nuts-1668442251.jpg

წყალი

ასაკის მატებასთან ერთად შესაძლოა შემცირდეს წყურვილის შეგრძნება, თუმცა, ამის მიუხედავად საჭიროა წყლის ბალანსის დაცვა და დღეში 8 ჭიქა წყლის მიღება.

adobestock-224374328-1668442285.jpg

თევზი

შეკითხვა ექიმს
<p>-გამარჯობა. ბოლო რამდენიმე თვეა სამსახურში ძალიან ვიღლები, ისე, რომ გონებრივად ვითიშები და თვალები მეხუჭება. სამსახურში კი მიწევს მძიმე ფიზიკური შრომა, თუმცა 2 წლის მანძილზე ასე არასდროს ვყოფილვარ. მაინტერესებს თქვენი რჩევა. ასევე რა ვიტამინები უნდა შევიმოწმო? ასევე ვარ რკინადეფიციტური ანემიისკენ მიდრეკილი და ექიმის დანიშნულებით ვსვამ გალფერს.</p>

თევზი შეიცავს შეუცვლელ ცხიმოვან მჯავებს. ისინი აუმჯობესებენ ტვინის ფუნქციებს, მეხსიერებას და ხელს უწყობენ ალცჰაიმერის დაავადების პრევენციას.

oip-1-1668442309.jpg

პომიდორი

პომიდორი შეიცავს ლიკოპენს, რომელიც ამცირებს სიმსივნის განვითარების რისკს.

r-3-1668442330.jpg

რძის ნაწარმი

ასაკთან ერთად ძვლის სიმტკიცე მცირდება, მასში მინერალური ნოვთიერებების შემცირების გამო. ვითარდება დეკალციფიკაცია, ოსტეოპოროზი. ძვალი ხდება მყიფე, მტვრევადი.ამ რისკების შესამცირებლად საჭიროა რძის პროდუქტების მოხმარება:რძე, ხაჭო, ყველი.

r-1-1668442357.jpg

მოცვი

მოცვი იცავს ტვინს დაზიანებისგან ის შეიცავს პოლიფენოლებს, რომელთაც ანთების საწინააღმდეგო მოქმედება აქვს. მოცვი აუმჯობესებს ნერვული იმპულსების გადაცემის პროცესს.

r-2-1668442386.jpg

ავოკადო

ავოკადოს გააჩნია ანტიოქსიდანტური თვისებები, ამცირებს სისხლში ქოლესტერინის დონეს, ამცირებს ართრიტის განვითარების რისკს.

oip-2-1668442417.jpg

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

რომელი საკვები პროდუქტებით უნდა გავამდიდროთ რაციონი ასაკის მატებასთან ერთად - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი საკვები პროდუქტებით უნდა გავამდიდროთ რაციონი ასაკის მატებასთან ერთად

ჩამოთვლილი პროდუქტების რაციონში შეტანა ეხმარება ადამიანს ასაკით გამოწვეულ პრობლემებთან გამკლავებაში:

მარცვლეული

მარცვლეული პროდუქტები (მაგალითად პური) მდიდარია B ჯგუფის ვიტამინებით, ფოლიუმით,ბოჭკოთი. ეს ელემენტები ხელს უწყობს ტვინის გამართულ მუშაობას.

r-1668442225.jpg

თხილეული (ნუში, კაკალი, თხილი)

ამ პროდუქტებში შემავალი ნუტრიენტები ანელებს დაბერების პროცესს, ამცირებს ნერვული სისტემის დაავადებების განვითარების რისკს.

different-kinds-of-nuts-1668442251.jpg

წყალი

ასაკის მატებასთან ერთად შესაძლოა შემცირდეს წყურვილის შეგრძნება, თუმცა, ამის მიუხედავად საჭიროა წყლის ბალანსის დაცვა და დღეში 8 ჭიქა წყლის მიღება.

adobestock-224374328-1668442285.jpg

თევზი

თევზი შეიცავს შეუცვლელ ცხიმოვან მჯავებს. ისინი აუმჯობესებენ ტვინის ფუნქციებს, მეხსიერებას და ხელს უწყობენ ალცჰაიმერის დაავადების პრევენციას.

oip-1-1668442309.jpg

პომიდორი

პომიდორი შეიცავს ლიკოპენს, რომელიც ამცირებს სიმსივნის განვითარების რისკს.

r-3-1668442330.jpg

რძის ნაწარმი

ასაკთან ერთად ძვლის სიმტკიცე მცირდება, მასში მინერალური ნოვთიერებების შემცირების გამო. ვითარდება დეკალციფიკაცია, ოსტეოპოროზი. ძვალი ხდება მყიფე, მტვრევადი.ამ რისკების შესამცირებლად საჭიროა რძის პროდუქტების მოხმარება:რძე, ხაჭო, ყველი.

r-1-1668442357.jpg

მოცვი

მოცვი იცავს ტვინს დაზიანებისგან ის შეიცავს პოლიფენოლებს, რომელთაც ანთების საწინააღმდეგო მოქმედება აქვს. მოცვი აუმჯობესებს ნერვული იმპულსების გადაცემის პროცესს.

r-2-1668442386.jpg

ავოკადო

ავოკადოს გააჩნია ანტიოქსიდანტური თვისებები, ამცირებს სისხლში ქოლესტერინის დონეს, ამცირებს ართრიტის განვითარების რისკს.

oip-2-1668442417.jpg