რომელი საკვები პროდუქტებით უნდა გავამდიდროთ რაციონი ასაკის მატებასთან ერთად - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი საკვები პროდუქტებით უნდა გავამდიდროთ რაციონი ასაკის მატებასთან ერთად

ჩამოთვლილი პროდუქტების რაციონში შეტანა ეხმარება ადამიანს ასაკით გამოწვეულ პრობლემებთან გამკლავებაში:

მარცვლეული

მარცვლეული პროდუქტები (მაგალითად პური) მდიდარია B ჯგუფის ვიტამინებით, ფოლიუმით,ბოჭკოთი. ეს ელემენტები ხელს უწყობს ტვინის გამართულ მუშაობას.

r-1668442225.jpg

თხილეული (ნუში, კაკალი, თხილი)

ამ პროდუქტებში შემავალი ნუტრიენტები ანელებს დაბერების პროცესს, ამცირებს ნერვული სისტემის დაავადებების განვითარების რისკს.

different-kinds-of-nuts-1668442251.jpg

წყალი

ასაკის მატებასთან ერთად შესაძლოა შემცირდეს წყურვილის შეგრძნება, თუმცა, ამის მიუხედავად საჭიროა წყლის ბალანსის დაცვა და დღეში 8 ჭიქა წყლის მიღება.

adobestock-224374328-1668442285.jpg

თევზი

თევზი შეიცავს შეუცვლელ ცხიმოვან მჯავებს. ისინი აუმჯობესებენ ტვინის ფუნქციებს, მეხსიერებას და ხელს უწყობენ ალცჰაიმერის დაავადების პრევენციას.

oip-1-1668442309.jpg

პომიდორი

პომიდორი შეიცავს ლიკოპენს, რომელიც ამცირებს სიმსივნის განვითარების რისკს.

r-3-1668442330.jpg

რძის ნაწარმი

ასაკთან ერთად ძვლის სიმტკიცე მცირდება, მასში მინერალური ნოვთიერებების შემცირების გამო. ვითარდება დეკალციფიკაცია, ოსტეოპოროზი. ძვალი ხდება მყიფე, მტვრევადი.ამ რისკების შესამცირებლად საჭიროა რძის პროდუქტების მოხმარება:რძე, ხაჭო, ყველი.

r-1-1668442357.jpg

მოცვი

მოცვი იცავს ტვინს დაზიანებისგან ის შეიცავს პოლიფენოლებს, რომელთაც ანთების საწინააღმდეგო მოქმედება აქვს. მოცვი აუმჯობესებს ნერვული იმპულსების გადაცემის პროცესს.

r-2-1668442386.jpg

ავოკადო

ავოკადოს გააჩნია ანტიოქსიდანტური თვისებები, ამცირებს სისხლში ქოლესტერინის დონეს, ამცირებს ართრიტის განვითარების რისკს.

oip-2-1668442417.jpg

მარიამ ფოლადაშვილი