საკვები პროდუქტები, რომლებიც ტვინის ფუნქციებსა და მეხსიერებას აუმჯობესებს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

საკვები პროდუქტები, რომლებიც ტვინის ფუნქციებსა და მეხსიერებას აუმჯობესებს

პროდუქტები, რომლებიც აუცილებელია ტვინისა და მეხსიერებისთვის:

  • შავი შოკოლადი - შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, ასევე მაგნიუმს, რომელიც აუმჯობესებს ნეირონებს შორს იმპულსების გადაცემის პროცესს;
  • კვერცხი - კვერცხის გული შეცავს ქოლინს, რომელიც მონაწილეობს ნეირომედიატორ აცეტილქოლინის წარმოქმნაში. მდიდარია B ჯგუფის ვიტამინებით. B ჯგუფის ვიტამინები კი აუმჯობესებს ტვინის ფუნქციებს (მაგალითად, ვიტამინ B12-ის ნაკლებობა პირდაპირ აისახება მეხსიერების დაქვეითებაზე);
  • მოცვი - იცავს ნეირონებს დაზიანებისგან;
  • თევზი (ორაგული) - შეიცავს ცხიმოვან მჟავებს. ისინი აუმჯობესებენ ტვინის კოგნიტურ ფუნქციებს;
  • გოგრის თესლი - მის შემადგენლობაში შედის ელემენტები: თუთია,მაგნიუმი, სპილენძი, რკინა. ისინი იცავენ ტვინს დაზიანებისგან, აუმჯობესებენ მეხსიერებასა და ნერვული იმპულსების გადაცემის პროცესს;
  • თხილი - მდიდარია E ვიტამინით, რომელიც ძლიერი ანტიოქსიდანტია და იცავს უჯრედებს თავისუფალი რადიკალების მავნე ზემოქმედებისაგან;
  • ბროკოლი - შეიცავს K ვიტამინს, რომელიც ხელს უწყობს მიელინის გარსის წარმოქმნას