ყველის რომელი სახეობა უნდა ამოვიღოთ რაციონიდან
ყველი კალციუმისა და ცხიმების შესანიშნავი წყაროა. მაგრამ ამ პროდუქტმა შეიძლება გამოიწვიოს კვებითი დამოკიდებულება.
ობიანი, დაძველებული ყველის რეგულარული მოხმარებით, მასში თირამინის მაღლი შემცველობის გამო, შესაძლებელია განვითარდეს შაკიკის შეტევა.
გარდა თავის ტკივილისა, მან შეიძლება გამოიწვიოს გულისცემის გაძლიერება, ოფლიანი წამოხურება, გულის არეში ტკივილი, კიდურების კანკალი. ასევე გასათვალისწინებელია, რომ ყველი 40-50%-ით ცხიმისაგან შედგება. სწორედ ამიტომ, მისი მიღება არ შეიძლება შინაური ცხოველებისათვის.
შაკიკისკენ მიდრეკილმა ადამიანებმა არ უნდა მიიღონ ყველი ღვინოსთან, ნოგოზთან ან ყურძენთან ერთად, რადგანაც ამან შეიძლება გამოიწვიოს ძლიერი თავის ტკივილის შეტევა.