რომელი პროდუქტების შენახვა არ არის რეკომენდებული მაცივარში და რატომ - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი პროდუქტების შენახვა არ არის რეკომენდებული მაცივარში და რატომ

გამოიწვიოს საკვებისმიერი მოწამვლის პროვოცირება.

სპეციალისტები გვირჩევენ არ შევინახოთ მაცივარში მოხარშული მაკარონი, ბრინჯი და ბურღულეული. მცირე ხანშიც კი ამ პროდუქტებში შეიძლება განვითარდეს პათოგენური ბაქტერიები. ამგვარი საკვების გამოყენება კი გამოიწვევს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის პრობლემებსა და მოწამვლას.

მწვანილი, ჩაი, ყავა თუ ჰერმეტულად არ არის შეფუთული შეიძლება დანესტიანდეს და ხელსაყრელი გარემო შეიქმნას ობის განვითარებისათვის. სუნელები ასევე გაფუჭდება მაცივარში შენახვისას. ნებისმიერი ქაღალდის პაკეტი შეიძლება დანესტიანდეს და პროდუქტი გაფუჭდეს.

მაცივარში უსაფრთხოდ შეიძლება შევინახოთ კონსერვები, სწრაფი მომზადების პროდუქტები. ჩირი, ჩიფსები და ორცხობილა უმჯობესია შევფუთოთ ქაღალდის პაკეტებში და კარადაში შევინახოთ.