სასარგებლოა თუ არა უალკოჰოლო ღვინო და ლუდი
ზომიერი რაოდენობით უალკოჰოლო ან დაბალალკოჰოლიანი ლუდი აუმჯობესებს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის მუშაობას, რადგანაც ის დადებითად მოქმედებს ნაწლავის მიკრობიომზე, რომელიც პასუხისმგებელია იმუნურ სისტემაზე. საფუარისა და დუღილის პოდუქტების წყალობით, ლუდი ასტიმულირებს კუჭის წვენის გამომუშავებას, ხოლო ორგანული მჟავები აუმჯობესებს ნაწლავში ნივთიერებათა ცვლას.
თავის მხრივ, უალკოჰოლო ღვინო არ შეიცავს სასარგებლო ნივთიერებებს და მხოლოდ იმისთვისაა, რომ ადამიანი დალევის ფსიქოლოგიური ჩვევისგან განთავისუფლდეს. მასში პრაქტიკულად არ რჩება სასარგებლო ნივთიერებები, ისინი პრაქტიკულად ქრება ეთანოლის ექსტრაქციისას, მხოლოდ არომატიზატორები და გემოვნებითი დანამატები რჩება.