რომელი საშიში ინფექციები გადაეცემა ხილის საშუალებით - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი საშიში ინფექციები გადაეცემა ხილის საშუალებით

ხილისა და ბოსტნეულის მწიფობის პეიოდში იზრდება კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის პრობლემები და მათ გამო კლინიკებში მიმართვიანობა.

ნაყოფთან ერთად ორგანიზმში შეიძლება მოხვდეს ზოგიერთი ინფექცია, მაგალითად სალმონელა, დიზენტერია და ენტეროპათოგენური ნაწლავის ჩხირი. ამის მიზეზი შეიძლება იყოს ცუდად გარეცხილი ხილი.

ამას გარდა, ორგანიზმში ინფექცია შეიძლება მოხვდეს თუ არ დავიცავთ პირადი ჰიგიენის წესებს და ხილსა და ბოსტნეულს ჭუჭყიანი ხელებით მივირთმევთ.

ჭამის წინ ხელები საპნით უნდა დავიბანოთ. ხილი გულდასმით უნდა გავრეცხოთ, რათა მისი ზედაპირიდან მოვაშოროთ კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დაავადებების მაპროვოცირებელი ბაქტერიები და შევინარჩუნოთ ჯანმრთელობა.