საღეჭი რეზინის ოთხი ფარული უპირატესობა და ჯანმრთელობისათვის სარგებელი
მათ, ვინც ცდილობს წონის კონტოლს, მაგრამ ვერ ელევა საკვების მიღების შემდეგ ტკბილ დესერტებს, საღეჭი რეზინა უნდა დაღეჭონ მცირე ხნის განმავლობაში.
ჭამის შემდეგ უშაქრო საღეჭი რეზინის გამოყენება შესანიშნავი საშუალებაა კარიესის პროფილაქტიკისათვის, რადგანაც ის საკმაოდ ეფექტურად აშორებს კბილის ნადებს და საკვების ნარჩენებს. ამას გარდა, ღეჭვისას იზრდება ნერწყვის გამოყოფა, რაც კარიესის წარმომქნელი ბაქტერიების „ჩამორეცხვას“ უწყობს ხელს.
საღეჭი რეზინა ქსილიტით ამცირებს ყურის ინფექციების რისკს. ქსილიტი საღეჭ რეზნაში შაქრის შემცვლელად გამოიყენება. ეს ნივთიერება ზემოქმედებს ბაქტერიებზე, რომლებიც პროვოცირებენ ყურში დაავადების განვითარებას.
საღეჭი რეზინა ასევე ასტიმულირებს ნაწლავის მუშაობას.