როგორ მივირთვათ თაფლი ისე, რომ იმუნიტეტი გავიძლიეროთ - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

როგორ მივირთვათ თაფლი ისე, რომ იმუნიტეტი გავიძლიეროთ

თაფლი გულისთვის

თაფლში შემავალი დიდი რაოდენობით ანტიოქსიდანტები ხელს უშლის ათეროსკლეროზული ფოლაქების, „ცუდი“ ქოლესტერინის წარმოქმნას და არტერიების შევიწროებას, რაც დადებითად მოქმედებს გულ-სისხლძარღვთა სისტემაზე.

თაფლი ტვინისთვის

В ჯგუფის ვიტამინები, კალციუმი, ასკორბინის მჟავა - მხოლოდ მცირე ნაწილია იმ ელემენტებისა, რომლებიც თაფლის შემადგენლობაში შედის და მნიშვენლოვნად აუმჯობესებს ტვინის მუშაობას. თაფლი ხელს უწყობს ძალების, ენერგიის მოზღვავებას, შრომის უნარის ამაღლებას, მეხსიერებისა და ყურადღების კონცენტრაციის უნარის გაუმჯობესებას.

თაფლი კუჭისთვის

ანტისეპტიკური თვისებების გამო თაფლი კარგია მათთვის, ვისაც აღენიშნება კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დაავადებები.

საქმე ისაა, რომ საჭმლის მომნელებელ ტრაქტში გავლისას თაფლი არა მარტო მავნე მიკრობების განეიტრალებას უწყობს ხელს, არამედ ახორცებს ლორწოვან გარსზე არსებულ მცირე ზომის ჭრილობებსაც.

თაფლი აწესრიგებს საჭმლის მონელებას და მოკლე პერიოდში აღადგენს სასარგებლო მიკროფლორას, რადგანაც ბუნებრივი ანტიბიოტიკია, რომლის შემადგენლობაშიც შედის ლაქტობაცილები და ბიფიდობაქტერიები.

თაფლი იმუნიტეტისათვის

უხსოვარი დროიდან გამოიყენება თაფლი ვირუსული და გაციებითი დაავადებების პროფილაქტიკისა და მკურნალობის ეფექტურ საშუალებად და ეს სულაც არაა გასაკვირი მისი შემდაგენლობის გამო. ის მდიდარია ვიტამინებით, ფოლიუმის მჟავათი და ფლავონოიდებით. სწორედ ეს უკანასკნელი ებრძვის აქტიურად ვირუსებს და აჩქარებს გამოჯანმრთელების პროცესს.