რომელი პროდუქტები ამცირებენ ინფარქტის განვითარების რისკს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი პროდუქტები ამცირებენ ინფარქტის განვითარების რისკს

ამიტომ ძალიან მნიშვნელოვანია სისხლძარღვების სიჯანსაღის შენარჩუნება, არტერიული წნევის და სისხლში ქოლესტერინის დონის კონტროლი. სისხლძარღვების კედლების გასაძლიერებლად მნიშვნელოვანია С ვიტამინის მიღება, რომელსაც ყველაზე დიდი დოზით შეიცავს ასკილი, მჟავე კომბოსტო, შავი მოცხარი და კივი.

სისხლძარღვების კედლების სიჯანსაღეს ხელს უწყობს ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავები, რომელსაც შეიცავს ჩრდილოეთის ზღვების ცხიმიანი თევზი, სელის თესლი და ნიგოზი.

სისხლში ქოლესტერინის მაღალი დონე, პირდაპირ მოქმედებს გულ-სისხლზარღვთა სისტემაზე. მის შესამცირებლად ყოველდღიურ რაციონში უნდა ჩავრთოთ ხახვი და ნიორი, ასევე В ჯგუფის ვიტამინები, რომელსაც შეიცავს პარკოსნები და სუბპროდუქტები.