რომელი სასმელები აორმაგებენ ნაწლავის სიმსივნის განვითარების რისკს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი სასმელები აორმაგებენ ნაწლავის სიმსივნის განვითარების რისკს

ამერიკელი მეცნიერების კვლევის შედეგები გამოქვეყნდა ჟურნალში Gut.

კვლევისთვის მონაცემები თითქმის 24 წლის განმავლობაში გროვდებოდა. აღმოჩნდა, რომ ტკბილი სასმელის თითოეული ყოველდღიური ულუფა კიბოს განვითარების ალბათობას ზრდიდა 16%-ით.

მკვლევარების მონაცემებით, ამ სასმელების ხელოვნური დამატკბობლებით დამტკბარი სასმელით, ყავით, ნაკლებად ცხიმიანი რძით ჩანაცვლება ამ რისკს 36%-ით ამცირებდა.

მკვლევარების განცხადებით, მოზარდებსა და ახალგაზრდებში შაქრის შემცველი სასმელების მოხმარების შეზღუდვა ან სხვა უფრო სასარგებლო სასმელებით შეცვლა შეიძლება იყოს პოტენციური სტრატეგია ნაწლავის კიბოს მზარდი რისკის შესამცირებლად 50 წლამდე ასაკის პირებში.