რომელი პროდუქტები ზრდის დემენციის განვითრების რისკს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი პროდუქტები ზრდის დემენციის განვითრების რისკს

ადამიანები, რომლებიც ღებულობენ ნაჯერი ცხიმებისა და ტრანსცხიმების შემცველ პროდუქტებს არიან რისკის ჯგუფში.

მკვლევარებმა საშიშ საკვებთა ნუსხაში შეიტანეს რძის ცხიმიანი ნაწარმი, მაგალითად ნაღების კარაქი, ხორცი, პალმის და ქოქოსის ზეთი, ასევე შოკოლადი.

Dementia Australia-ს სპეციალისტები აღნიშნავენ, რომ ტრანსცხიმები ბევრია ფასტ ფუდში, მავნე წასახემსებელ საკვებში, შემწვარ პროდუქტებსა და ნამცხვრებში - ტორტებსა და ორცხობილებში.

ამ პროდუქტებზე უარის თქმის შემთხვევაში მნიშვნელოვნად შემცირდება დემენციის განვითარების რისკი.

ამასთან, ანტიოქსიდანტებით მდიდარი ხილი და ბოსტნეული, ასევე მონოუჯერი და პოლიუჯერი ცხიმების შემცველი პროდუქტები გვიცავენ ამ დაავადებისაგან.