/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
Online Mkurnali
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
კატეგორია : რჩევები

ყველამ კარგად ვიცით რომ გასტროენტეროლოგი ვერ დაგისვამს დიაგნოზსს ზუსტადნთუ არ გადაყლაპე ზონდი თუ არგილზე არმიხვედო და არ გადაოღე ეახოაკოპია.მეკი ეს მნიშვნელობა არააქვს რატომ მთავარია რომ არ შემიხლია არმოხწრხდება.ნუთუნარარის გზა რომ მე ხომ ზუსტ დიაგნოზს და მკირნალობას არვიყხივ უბრალოდ ცოტა რამ მირჩიოდ როგორ მოვოქცე ოვებისას რომ ეს შემომსიბიქდეს ეს ტანჯვა.არავის არ გჯერათ რომ ეყალი მართლა მიშრობს პირს მარზტლა მოსერავს ენას და ზოგჯერ გულსორევის შეგრძნებას მაძლევს უჯვე წყლის დალევია დრო მეზოზღება დოლმე რომ ვიცი ემრე რა წამება მელოდება.ორგანიზმს სწყურია მინდა ხოლმე სველი სითხე მაგრამ წყალს რომ ვსვავ და არასდროა ვსვავ ერთ დალევაზე ბევრა. მერე ნახევარ საათში დაახლოებით ენა მოხდება დასერილივით .ვიზუალირად არა ვიზუალირად იფრო შეიძლება იყოს ერთ ადგილას თეთრი უბრალოდნჩახარშულოვით უოანგ ერდძე სხვა არაფწრი.მაგრამ ენის გვწრდები შეგრძნებით მაქვს დასერილინხოლმე წყლის დალევის მერე.თითქოს რამე მძაფრი ვჭამე. ეს მერე გულოსრევია გამცდასაც მაძლევ და ვევალობ.არადა ისე მწყირია ხოლმე წყლია წყირვილსაც კი არმიკპავს რამდენიც არუნდა დვალიო წყირვილის გრძნობას არმიკპავს. სანამ ან ოდნავ ტობილ სიყხეს არ დავკევ ანუნგემო თუ აქვს წყალს ვთქვად არომატი რამე მაშინ მიკოავს წყირვილს იმწითას აი გვირილია ჩაი მოცხელოს თუ დავლევ მიკლავს წყირვილს მაგრაკ შაქრია გარეშე ვწრ ვსვავ იმას თან სულ ცზელს ზაფხულში ვწრ დალევ.წყალი წყალია დანტკბილი ჩაი სხვა მხრივ არის ხო?წყალს ხომ ბწრ შეიცვლია ორგანიზმს.და რომ ბცდილობ წყალი მოვიღო ასე მემღზტება და ისევ მწყირია თან ამას გაგიკებამდე მივყავარ რომ მწყირია და ვწტ ვიკლავ წყირვილს. პლიუს ეს ენაც რომ მესერება ნერვებზე მოქმედებს მიდმივად ასეთი ხისტი განცდა ენაზე.მეტე.გულოარევია გამცდა.არმერევა უბრალოდნგანცდაა გულიარევია ცალკე კოდე ღამე პირი ლოყები ერთმანეთა ეწებება და ვერ ვხნო მოჭორს გახსნა ძალიან ვწვალობ მაღვიძებს ეს მომენტო რომ ლოყები მეწებება და ძლივს ვხსნი.რა იბედირება მჭირს ვეტ ჰავიგე.ლბილებინაღარ მაქვს.ასენრომ ობილების პრობლემას ვეღარავინ დააბრალებს..მენეჯაზე მაქვს ეს შეგრძნებებო და აო გამოშრობა ლორწოვანზეა ლოუებზე ტიჩებზე..ნებისმიერ ეყალზე მაქვს ეს შეგრხნებ

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

თევზის შენახვისა და მომზადების წესები, რომელიც შესაძლოა არ იცოდი - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

თევზის შენახვისა და მომზადების წესები, რომელიც შესაძლოა არ იცოდი

როგორ მოამზადოთ ის სწორად, შედეგი იმედებს ნამდვილად არ გაგიცრუებთ.

როგორ შევინახოთ და მოვამზადოთ სწორად თევზის სხვადასხვა სახეობა? საინტერესო რჩევებისთვის, „ნიკორას“ შვილობილ კომპანია „ოკეანეს“ მივმართეთ, რომელიც საქართველოში, თევზის ერთ-ერთი ყველაზე მსხვილი მწარმოებელია და 2003 წლიდან, მომხმარებელს უმაღლესი ხარისხის თევზეულის მრავალფეროვან ასორტიმენტს სთავაზობს . საჭირო რეკომენდაციებს „ოკეანე“-ს ტექნოლოგი გვიზიარებს.

- რომელია ყველაზე მოთხოვნადი თევზეული საქართველოში და რასთან ერთად დაგემოვნებას ურჩევდით?

- საქართველოში, პოპულარული და გაყიდვადი თევზი გახლავთ კალმახი, ორაგული, დამარილებული ქაშაყი, ცივად და ცხლად შებოლილი თევზეული. ყველამ ვიცით, რომ შებოლილი თევზი და ლუდი - კლასიკაა. ცხლად ან ცივად შებოლილ სკუმბრიას ძალიან უხდება ასევე მოხარშული კარტოფილი, ხახვით, ქინძითა და ზეთით. ასევე, მსოფლიო სამზარეულოს კლასიკად ითვლება სალათი, მომზადებული შებოლილი თევზით, მწყრის მოხარშული კვერცხებით, რუკოლათი და კედრის კაკლით.

243250400-892794671339468-4248477759450653176-n-1632923257.png

- რა უნდა გავითვალისწინოთ თევზის მომზადებისას?

- ზოგადად, ახალი თევზი ძალიან სწრაფად იწყებს გაფუჭებას, ამიტომ, უშუალოდ მომზადების წინ გამოიღეთ მაცივრიდან, ან მოამზადეთ იმავე დღეს, როდესაც იყიდით. თუ თევზი გაყინულია, მაშინ, საყინულიდან მაცივარში გადაიტანეთ და ისე გაალღვეთ. ამგვარად, თევზი თანაბრად გალღვება, შეინარჩუნებს წვენს და ახალივით იქნება. მიკროტალღურ ღუმელში, ან სითბოში გალღვობისას, თევზი უფრო მეტ წყალს გამოუშვებს, რაც თევზის გაფუჭებას გამოიწვევს და სასურველი გემოც აღარ ექნება. დაუშვებელია თევზის ცხელ წყალში გალღვობაც, ამიტომ თუ ცოტა დრო გაქვთ, ყველაზე ოპტიმალური ვარიანტია, გაყინული თევზის ცივ წყალში გალღვობა. რაც შეეხება შენახვის ვადას, ახალი თევზი მაცივარში (საყინულეს გარეთ) ორი დღის განმავლობაში ინახება იმ პირობით, რომ ის გასუფთავებული და გამოშიგნულია.

- როგორ მოვხარშოთ და შევწვათ სწორად თევზი?

- პირველ რიგში მნიშვნელოვანია რა ზომის ნაჭრებად დავჭრით მოსახარშ თევზს. იგი არ უნდა იყოს არც ძალიან პატარა, რადგან ასეთ შემთხვევაში ჩაიხარშება და არც ძალიან დიდი, რადგან ასეთ დროს არის იმის შესაძლებლობა რომ ყველა ნაჭერი თანაბრად არ მოიხარშოს. თევზის საშუალო ზომის ნაჭრებად უნდა დაიჭრას და ცივ მარილიან წყალში მოიხარშოს. თევზი უფრო მკვრივი გამოვა და არ ჩაიშლება, თუ ხარშვისას წყალს ცოტა ძმარს დაუმატებთ. თევზის ხარშვის დრო საშუალოდ 15-30 წუთია. თევზის მზადყოფნა შეამოწმეთ ხის ჩხირით: თუ ის ადვილად ჩადის და გამჭვირვალე წვენი გამოდის, მაშინ თქვენი თევზი მზად არის.

რაც შეეხება შეწვას. შეწვის წინ თევზი კარგად გაასუფთავეთ, გარეცხეთ და გაამშრალეთ (გამშრალება მნიშვნელოვანია თუ გინდათ კნატუნა კანიანი კერძი მიიღოთ). კარგად წაუსვით მარილი თევზის ნაჭრებს შეწვამდე 30 წუთით ადრე, რომ შეიწოვოს და ცოტა მარილი საფანელშიც გაურიეთ. გამოიყენეთ საკმარისი რაოდენობის ზეთი შეწვისას. საფანელში ამოვლებული თევზის ნაჭრები უნდა ჩაიძიროს ცხიმში მეოთხედით. თევზი აუცილებლად კარგად გახურებულ ტაფაზე უნდა მოათავსოთ. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ის დაიწყებს ხარშვას. შეწვით 3-5 წთ ძლიერ, ან საშუალო ცეცხლზე ყოველი მხრიდან. თევზი შეწვის პროცესში მხოლოდ ერთხელ გადააბრუნეთ და არ აწიოთ ძალიან მაღლა ტაფის ძირიდან.

- რა პირობებში ინახება ორაგული?

- ნორვეგიული ორაგულის შენახვის ვადა 0...+8 გრადუსი 45 დღე, გახსნიდან 7 დღე - სამაცივრე პირობებში. ზეთოვანი თევზის შენახვის ვადა 0...+8 ̊C-ზე - 45 დღეა.

243510593-1960730637440985-8738671592922930571-n-1632923469.png

- როგორ შევინახოთ შებოლილი და დამარილებული თევზი?

- ცხლად ან ცივად შებოლილი თევზი უნდა ინახებოდეს მაცივარში. მათი შენახვის ტემპერატურული რეჟიმი განსხვავებულია, ასევე განსხვავებულია შეფუთვის გახსნიდან მათი გამოყენების ვადები. დამარილებული თევზი მარილწყალის გარეშე უნდა მოათავსოთ პლასტმასის ან მინის კონტეინერში და სახურავი მყარად დაახუროთ. შენახვის ვადა შეფუთულ მდგომარეობაში, -2 ...+4°C ტემპერატურაზე 30 დღეა.

243659202-1078175526321494-5002956071090999549-n-1632923580.png

- ხშირად გვინახავს სუპერმარკეტების დახლებზე თევზის სალათები, რა უნდა გავითვალისწინოთ მათთან მიმართებაში?

- სალათები მომხმარებელს მზა სახით მიეწოდება, შეგიძლიათ პირდაპირ მიირთვათ, რაც ძალიან მოსახერხებელია მათთვის, ვისაც სამზარეულოში ტრიალის დრო და ფუფუნება არ აქვს. დამზადების ტექნოლოგია, რომელიც ჩვენთან კომპანიაში გამოიყენება უზრუნველყოფს, რომ პროდუქტს შენარჩუნებული ქონდეს ცოცხალი თევზისთვის დამახასიათებელი ყველა სასარგებლო თვისება, მინერალები თუ მიკროელემენტები. სალათების გამოყენება შესაძლებელია შეფუთვის გახსნიდან 0...+6°C 7 დღის მანძილზე.

243255641-376810260615326-3605177179576773265-n-1632923653.png